ep maria dolorescospedal duranteactoministeriodefensa
Europa Press

L'exsecretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, i el seu marit, Ignacio López del Hierro, van demanar a l'excomissari José Manuel Villarejo un "dossier pagat" sobre el seu company de partit Javier Arenas i el paper que exercia en la Fundació de Estudis Europeus.

Així es pot escoltar en els nous fragments de les converses entre els tres, divulgats per Moncloa.com, gravats durant la reunió que van mantenir a Gènova el 21 de juliol de 2009. Tots ells versen sobre el cas Gürtel i la relació de l'exministre de Treball amb Luis Bárcenas i Gerardo Galeote (que va ser eurodiputat fins a mitjans d'aquest any).

"Arenas... està d'informador, filtrant coses... el que està clar és que està donant suport a 'LB' (Luis Bárcenas) a mort. Però a mort", se sent dir l'excomissari durant una primera conversa amb López del Hierro, que insisteix sobre l'exministre: "La Fundació aquesta que té amb Arenas i amb Galeote...".

"Aquí hi ha el negoci, aquí hi ha el 'business'", prossegueix Villarejo en un els fragments d'aquesta conversa, que segons precisa Moncloa.com va tenir lloc un dia abans de la reunió a Gènova 13 amb l'exsecretària general dels populars, sobre la qual també publica nous fragments.

"Fes-me un informe i això està pagat", se sent dir el marit de Cospedal

Villarejo, durant aquesta trobada a la seu del PP, explica a Cospedal que "hi ha mogudes de Bárcenas que estan molt acreditades fent negocis amb Arenas"... i amb "Galeote. A la fundació aquesta, com es diu...", nom que l'exsecretària general i l'excomissari no recorden amb exactitud, i que Moncloa.com subratlla que és la Fundació d'Estudis Europeus, creada pel PP el 1994. "I Arenas que està en aquesta fundació? O del que tenen és de Bárcenas?", pregunta Cospedal, que insisteix en saber quina informació tenen els investigadors sobre aquest assumpte.

Posteriorment a aquesta trobada, els àudios revelen dos fragments d'una conversa entre Villarejo i López del Ferro el 21 de setembre, durant la qual l'empresari reprèn aquest mateix assumpte: "Mira, entre Arenas, Galeote i Bárcenas, tenen una fundació, que no em preguntis quina és"... (...) "i fes-me un informe i això està pagat eh? O sigui, això és un dossier i pagat".

L'excomissari li respon que "com" va a cobrar al partit, al qual el marit de Cospedal insisteix: "Tu, aquí, passa el que hagis de passar. Baratet, perquè estem tensos".

COSPEDAL DIU QUE COMPLIA AMB LA SEVA OBLIGACIÓ

"Havíem de saber tot el que hi havia a casa nostra", ha afirmat Cospedal durant una entrevista

Cospedal insisteix que, llavors, com a secretària general del PP tenia l'obligació de conèixer tot el que pogués afectar la seva organització, per tant, "jo complia amb la meva obligació" en contactar amb l'agència d'informació del comissari.

Durant una entrevista a COPE, ha afegit que es va investigar el seu company de partit Javier Arenas perquè Villarejo "va fer al·lusió al fet que podia haver-hi alguna informació que l'afectava i crec que compleixo amb la meva obligació, havíem de saber tot el que hi havia a casa nostra".

Sobre el seu futur polític ha assegurat que "mai he dit res sobre plans" però ha destacat que ha passat una bona etapa de la seva vida dedicada a "treballar pel meu país i no consentiria que dins de la meva obligació es posi en dubte que parli amb una persona i que ara, després de 9 anys, és a la presó".

Assegura que "no coneixia els mètodes de treball del policia, no sabia que m'estava gravant i no hi va haver cap pagament ni cap aportació d'informació" sobre Arenas, conclou.

Noticias relacionadas

contador