ep la ministrajusticia dolores delgadosenado
RICARDO RUBIO/ EUROPA PRESS

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, va explicar durant una trobada amb l'excomissari José Manuel Villarejo que durant un viatge a Cartagena d'Índies (Colòmbia), va veure jutges i fiscals espanyols amb menors d'edat, com es pot escoltar a les noves gravacions revelades pel diari digital Moncloa.com.

Durant el dinar, en la qual també hi era present l’exjutge Baltasar Garzón, Delgado, que en aquells dies era fiscal de l'Audiència Nacional, explica la seva experiència sobre el viatge. Segons el seu relat, els membres de la delegació judicial espanyola els van fer el buit a ella i a la magistrada de l'Audiència Nacional que viatjaven amb ells.

"Vam tenir un viatge a Cartagena d'Índies, anàvem una magistrada de l'Audiència Nacional i jo", explica la ministra. "Després anàvem amb una sèrie de gent del Suprem, de la Fiscalia General, catedràtics". "I aquests tios, 'missing' en combat". Ens n’anem a sopar, ella i jo soles, paraula d'honor, i ens n’anem a prendre mojitos allà a un lloc que ens diuen que hi anem. I ens n’anem allà les dues. Estem ‘assegudetes’ les dues soles i quina és la nostra sorpresa quan veiem el grup de tios del Suprem, de la Fiscalia General... "

Un altre dels assistents comenta: "Amb unes ties de 17 anys". Al qual Delgado puntualitza: "Menors d'edat". "Es van aixecar a tota pastilla quan ens van veure; van començar amb l’atabalament que ens havien vist".

Durant aquesta setmana, la ministra de Justícia s'ha vist embolicada en una polèmica després de la revelació de converses privades amb Villarejo. Ella assegurava que "mai" ha tingut relació amb l'excomissari a part d'aquests tres trobades que s'han conegut. Va admetre que al llarg dels seus 25 anys com a fiscal de l'Audiència Nacional "té record d'haver coincidit amb el comissari (Villarejo) en tres ocasions juntament amb altres comandaments policials i càrrecs judicials i fiscals".

Aquest dimarts a la tarda, Delgado va ser reprovada per majoria al Senat. Per la seva banda, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va demanar a la ministra que s'allunyi de la "vida política" perquè no pot ser membre del Govern algú "que mantingui amistat" amb un "fantotxe" com Villarejo.

Noticias relacionadas

contador