kim-jong-un-560x313

Corea del Nord ha dut a terme aquest dimecres el llançament de dos míssils balístics no identificats cap al mar del Japó, segons ha informat l'Estat Major Conjunt (JCS) sud-coreà. El llançament, que ha estat també detectat pels guardacostes japonesos, s'ha produït després que el règim afirmés haver provat durant el cap de setmana un nou tipus de míssil de creuer de llarg abast.

L'última vegada que el règim va llançar un míssil balístic va ser a finals del març passat, quan va provar el que va ser una versió del seu projectil KN-23.

"Amenaça la pau i la seguretat del Japó i de la regió", ha dit el primer ministre japonès, Yoshihide Suga, sobre el llançament, recalcant que es tracta d'una violació de les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU, ja que Corea del Nord té prohibit provar tecnologies nuclears i míssils balístics.

A finals d'agost, Pyongyang va reactivar les seves instal·lacions per obtenir combustible nuclear, la qual cosa pot ser usat en bombes. Seül acaba d'anunciar que desenvoluparà nous míssils més destructius i amb més abast, provant el seu primer míssil balístic en llançar-los des d'un submarí.

Aquesta escalada armamentística està tenint lloc durant un període durant el qual el diàleg sobre la desnuclearització segueix estancat des de la fracassada cimera de Hanoi de 2019, durant la qual els Estats Units va considerar insuficient l'oferta nord-coreana de desarmament i es va negar a aixecar-hi sancions.

Els Estats Units fa mesos que insisteix en reunir-se amb Pyongyang per intentar revifar les converses, però encara no n'ha obtingut resposta.

Noticias relacionadas

contador