• Aquesta amenaça arriba després que Trump hagi anunciat noves sancions a Corea del Nord
north korea kim jong un

El ministre d'Exteriors nord-coreà, Ri Yong-ho, ha dit que el seu país podria llançar com a prova una bomba nuclear d'hidrogen a l'oceà Pacífic com a part de la "resposta al més alt nivell" amb què el líder Kim Jong-un ha advertit als EUA. A més, el líder coreà ha advertit aquest divendres que està considerant "les contramesures més dures de la història" per als EUA.

"Podria tractar-se de la més poderosa de les detonacions d'una bomba H al Pacífic", va dir Ri a mitjans sud-coreans congregats al seu hotel de Nova York, on es troba per assistir a l'Assemblea General de l'ONU, tal com recull EFE.

"Mentre Trump segueixi sent la cara del món i després que hagi denunciat i insultat a l'Estat (nord-coreà), formulant la declaració de guerra més brutal d'eradicar la nostra república, consideraré el més alt nivell de dures contramesures en la història", ha dit al seu comunicat.

"Penso molt en quina resposta esperava (Trump) quan va permetre que semblants declaracions excèntriques sortissin de la seva boca", ha afirmat, tal com ha recollit l'agència estatal nord-coreana de notícies, KCNA. Per això, Kim ha assegurat que les paraules del president nord-americà l’han "convençut" que la seva decisió de mantenir els programes de desenvolupament nuclear i balístic "és la correcta i és el que cal seguir fins al final".

Així, ha ressaltat que esperava que Trump "realitzés unes declaracions estereotipades i preparades, poc diferents al qual sol balbucejar" i ha lamentat que "en comptes de fer declaracions que puguin ser vistes com a positives per rebaixar les tensions, va pronunciar-ne una sense sentit, grollera i sense precedents que mai havia estat formulat pels seus predecessors".

"M'agradaria recomanar a Trump que exerceixi la prudència en l'elecció de les paraules i que sigui considerat amb la persona a la qual parla quan pronunciï un discurs davant del món", ha dit. "Com un home que representa Corea del Nord i en nom de la dignitat i l'honor del meu Estat, el meu poble i jo mateix, faré que l'home que té la prerrogativa sobre el comandament suprem als Estats Units pagui un alt preu pel seu discurs en què advoca per destruir totalment Corea del Nord", ha recalcat.

Durant el seu discurs a l'Assemblea General de les Nacions Unides del passat dimarts, el president nord-americà, Donald Trump, ha advertit que si els EUA es veu forçat a defensar-se a si mateix o els seus aliats no li quedarà "més opció que destruir totalment Corea del Nord". A més, aquest dijous, Trump va anunciar noves sancions a Corea del Nord. El president nord-americà va signar una ordre executiva que inclou la prohibició de visitar els Estats Units per 180 dies a vaixells i avions que hagin estat prèviament a Corea del Nord, segons ha anunciat el secretari del Tresor, Steven Mnuchin.

Les noves sancions unilaterals contra Corea del Nord busquen tallar els fons del seu programa de míssils balístics en restringir encara més el comerç amb el país asiàtic. "Anuncio una nova ordre executiva que expandeix significativament l'autoritat (dels EUA) per perseguir individus, companyies i institucions financeres que financen i faciliten el comerç amb Corea del Nord", va dir Trump durant un dinar amb el president sud-coreà, Moon Jae-in i el primer ministre japonès, Shinzo Abe.

D'altra banda, Donald Trump va assegurar, també ahir, que el Banc Central de la Xina havia ordenat a les entitats financeres del país deixar de fer negocis amb Corea del Nord. "Estic molt orgullós de dir-los (...) que la Xina, el seu banc central, ha ordenat la resta dels seus bancs, un enorme sistema bancari, deixar immediatament de fer negocis amb Corea del Nord", va dir Trump durant un dinar amb el president sud-coreà, Moon Jae-in, i el primer ministre japonès, Shinzo Abe.

Noticias relacionadas

contador