ep un hombre consulta su telefono movil en la terraza de un bar en barcelona cataluna espana a 14 de
David Zorrakino - Europa Press

Els bars i restaurants de Catalunya podran obrir a partir de dilluns que ve, dia 8 de març, entre les 07.30 i les 17.00 hores de forma continuada, sense franges horàries com fins ara, segons han confirmat fonts del Govern i ha avançat aquest matí TV3. Així mateix, s'alleugen les mesures a la universitat i els esports, amb la possibilitat d'usar els vestidors, i en la cultura, amb centres cívics oberts, però a l'aire lliure.

El Procicat ha anunciat aquest dijous, les restriccions que variaran a partir de dilluns que ve. Els consellers de Salut, Alba Vergés, i d'Interior, Miquel Sàmper, acompanyats pel secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon; pel comissari dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, i el subdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado, han informat d'aquestes noves mesures, que tindran una vigència de set dies.

Les "tímides obertures" s'han pres tenint en compte el descens continuat aquesta setmana, encara que lent, de les dades de contagis de COVID-19 a Catalunya, i que les previsions per als propers dies indiquen un comportament similar de la pandèmia: descens poc pronunciat, ha indicat Argimon, mentre la consellera ha demanat "el màxim nivell de prudència, perquè estem en un moment complicat".

Bars i restaurants són un dels sectors més perjudicats per la pandèmia i, ara mateix, només podien obrir tres hores al matí i tres al migdia. Aquest dimecres, el Gremi de Restauració de Barcelona ha denunciat que els establiments de restauració "estan pagant un preu molt alt" per les restriccions.

Tot i el relaxament d'algunes mesures com els horaris de bars i restaurants, tot fa pensar que tant el toc de queda com el confinament comarcal continuaran com fins ara.

Quan falta un mes per Setmana Santa, la mobilitat que hi haurà durant període de vacances és una de les qüestions que més preocupen la ciutadania. Aquest dimecres, a la reunió de Consell Interterritorial de Salut, tant l'executiu espanyol com la majoria de governs autonòmics han defensat mantenir les restriccions de mobilitat.

Noticias relacionadas

contador