ep peru ecuadorcolombia firmanacuerdo comercialreino unidodel brexit
TWITTER

L'elecció d'un nou primer ministre britànic no canviarà l'acord sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea acordat entre Brussel·les i Theresa May, ha dit aquest dimarts un portaveu de la Comissió Europea, segons ha informat Reuters.

Quan li han preguntat sobre Boris Johnson (el favorit per succeir a Theresa May) el portaveu ha dit: "Tothom sap el que hi ha sobre la taula". El que és a la taula ha estat aprovat per tots els estats membres i l'elecció d'un nou primer ministre no canviarà els paràmetres".

La cursa per succeir May com a líder del Partit Conservador i, per tant, del govern arrencava aquest dilluns de forma oficial amb deu 'tories' com a candidats, si bé l'exalcalde de Londres i exministre d'Exteriors Boris Johnson en surt com a favorit.

En una entrevista publicada aquest diumenge al diari The Sunday Times, Johnson assegura que no pagarà la "factura de divorci" del Brexit que ascendeix a 44.000 milions d'euros si la Unió Europea no ofereix "millors condicions" per a la seva sortida de la UE.

ALEMANYA HI ESTÀ D'ACORD

Per la seva banda, el ministre alemany Michael Roth també ha declarat que la Unió Europea i els seus estats membres no estaran preparats per renegociar l'acord sobre el Brexit pactat entre Londres i Brussel·les, sigui qui sigui el pròxim primer ministre britànic.

Roth ha dit que els candidats que competeixen per succeir Theresa May com a líder del Partit Conservador i primer ministre farien bé en tenir això en compte a l'hora de fer promeses de campanya.

"La UE i els seus estats membres no poden ser víctimes de xantatge", ha dit Roth a Reuters. "No veig cap voluntat de reiniciar les negociacions des del principi. Els candidats farien bé en tenir això en compte durant el curs de les seves campanyes internes del partit".

Alguns han promès millorar l'acord del Brexit, que ha estat rebutjat fins a tres vegades pel Parlament, cosa que va portar May a anunciar la seva dimissió. Des del 7 de juny governa de manera interina fins que els 'tories' triïn un successor.

Noticias relacionadas

contador