gaza biden dit a netanyahu qu il soutient un cessez le feu

El president dels EUA, Joe Biden, ha aprovat aquest dijous la declaració de l'estat d'emergència a Florida després de l'ensorrament d'un edifici d'apartaments a Miami que ha deixat un centenar de desapareguts i almenys un mort, segons les autoritats de la ciutat.

El gest de Biden autoritza el Departament de Seguretat Nacional i l'Agència Federal per al Maneig d'Emergències (FEMA, per les sigles en anglès) a coordinar l'operatiu.

Així es busca "alleujar les dificultats i el patiment causat per l'emergència a la població local, brindar l'assistència adequada per als casos requerits i mesures d'emergència per salvar vides", ha explicat el president nord-americà.

L'edifici col·lapsat de la ciutat es deia Champlain Towers South, i es va ensorrar a la matinada de dijous precisament quan la majoria dels seus ocupants es trobaven als seus habitatges. L'alcaldessa del comtat de Miami-Dade, Daniella Levine, ha informat que ja han localitzat a 102 persones en bon estat, però 99 més continuen en parador desconegut.

Les tasques de rescat continuen al lloc dels fets després de patir diversos aturades per una tempesta elèctrica, i les autoritats ja anticipen que les operacions de socors es prolonguin durant dies.

Noticias relacionadas

contador