joe biden president americain

El president dels Estats Units, Joe Biden, va aguditzar les crítiques que havia utilitzat recentment per descriure el seu predecessor i els partidaris de Donald Trump en un discurs a la nació en horari de màxima audiència aquest dijous des de l'Independence Hall de Filadèlfia.

Biden va declarar que "la igualtat i la democràcia estan sota assalt" per part dels republicans "extremistes", i va donar a entendre que l'única manera d'aturar-los és votar contra els republicans que donen suport a l'expresident.

Els mitjans destaquen el to dur del discurs i subratllen que Biden ha encès la campanya de cara a les eleccions de meitat de mandat que se celebren al novembre.

"Durant molt de temps vam creure que la democràcia nord-americana estava garantida. Però no ho està. Hem de defensar-la, protegir-la, posar-nos drets", va dir el president dels EUA.

El líder demòcrata va advertir que Trump i els seus seguidors, coneguts com 'MAGA' per l'eslògan 'Make America Great Again' ('Fem EUA gran de nou'), "no respecten la Constitució ni la voluntat del poble", ja que rebutgen els resultats de les eleccions del 2020 que va guanyar Biden.

"Donald Trump i els republicans 'MAGA' representen un extremisme que amenaça els fonaments de la nostra república", va resumir el president demòcrata.

Els seus col·laboradors diuen que Joe Biden està cada cop més preocupat per les tendències antidemocràtiques al Partit Republicà, i veu la necessitat de ficar-se en la lluita electoral d'aquest any i replantejar el que està en joc en la seva pròpia candidatura a la reelecció el 2024.

EL PARTIT REPUBLICÀ DEMANA QUE ES DISCULPI

El líder de la minoria de la Cambra de Representants dels Estats Units, Kevin McCarthy, ha demanat al president que es disculpi per les acusacions d'extremisme contra els partidaris de l'expresident Donald Trump al si del Partit Republicà.

"El president Biden ha optat per dividir, degradar i menysprear els seus compatriotes nord-americans. Per què? Simplement perquè no estan d'acord amb les seves polítiques. Això no és lideratge", ha dit McCarthy en declaracions recollides pel diari The Hill.

contador