comunidad madrid aguado ayuso portada

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha anunciat aquest dimecres que la presidenta Isabel Díaz Ayuso ha presentat la seva dimissió i ha decidit convocar eleccions anticipades a la regió, que es podrien celebrar al mes de maig. Ho ha fet després de l'acord de Ciutadans i PSOE a Múrcia per presentar una moció i desbancar el PP.

Segons sembla, Ayuso ha pres aquesta decisió per evitar que el que ha passat a Múrcia es repeteixi a Madrid. La presidenta autonòmica, del PP, que governa de la mà de Ciutadans, ha dissolt l'assemblea regional i ha decidit convocar nous comicis, tal com ha avançat Aguado durant una roda de premsa improvisada al carrer després que l'executiu madrileny hagi decidit anul·lar la tradicional compareixença davant els mitjans dels dimecres, després de la reunió del Consell de Govern.

El dubte és si aquestes eleccions se celebraran o no al final, perquè després de l'anunci s'ha conegut que tant el PSOE com Más Madrid han presentat sengles mocions per evitar els comicis. Tot dependrà de l'hora a la qual s'hagin presentat, ja que si és abans que la signatura del decret de dissolució de l'Assemblea i crida a les urnes d'Ayuso, llavors no hi haurà eleccions. No obstant això, diverses fonts apunten ja que la presidenta madrilenya ha signat el decret abans del registre de les mocions de censura.

"La presidenta regional ha decidit dimitir de les seves funcions convocant eleccions anticipades a la Comunitat de Madrid", ha anunciat Aguado, que ha dit que amb aquesta decisió Ayuso "trenca de facto l'acord de govern" que existia a la regió entre PP i Ciutadans "de manera unilateral", cosa que considera "la major irresponsabilitat des que fa any i mig assumís la presidència".

Tal com ha dit, "els madrilenys necessiten estabilitat per sobre de tot" perquè encara hi ha molts pacients ingressats a les UCI dels hospitals pel coronavirus i molt atur, i perquè l'economia segueix molt "debilitada". Ara, ha remarcat, es "necessita certesa, no temeritat, i aquesta decisió és una gerra d'aigua freda per als madrilenys", que hauran d'"anar a votar".

Aguado ha qualificat això com una "pèssima notícia". "Ens sembla absoluta irresponsabilitat tal com estan les coses", ha insistit el vicepresident en diverses ocasions, i fins i tot ha arribat a dir que "els madrilenys no es mereixen pagar la corrupció del govern de Múrcia", en referència al que va passar unes hores abans en aquesta comunitat, on PSOE i Cs s'ha aliat per presentar una moció de censura contra l'actual president, el popular Fernando López Miras.

"Nosaltres seguirem treballant fins a l'últim dia perquè la Comunitat de Madrid surti d'aquesta, per poder treure els pacients de les UCI, perquè l'economia es recuperi, i perquè les pimes tirin endavant".

CAPRICI PERSONAL D'AYUSO

El vicepresident i portaveu de l'Executiu regional ha explicat que Ayuso li ho ha comunicat "aquest matí" durant la reunió de Consell de Govern. "Ens hi hem oposat. Convocar eleccions intentant esgarrapar no sé ben bé què és un absolut desconeixement dels problemes dels madrilenys. Ara cal un govern sòlid i estable", ha incidit Aguado, que ha criticat durament la dirigent popular.

Segons ha assenyalat, Ayuso ha fet això per un "caprici personal del seu entorn polític, anteposant el seu propi interès al dels madrilenys". "Demano disculpes", ha continuat el taronja, que ha afirmat que provocar aquesta situació "al·ludint a Múrcia" és "irresponsable" perquè provocarà una "inestabilitat que pot fer que la Comunitat de Madrid descarrili".

"Lamento la decisió de la presidenta, espero que rectifiqui", ha afirmat Aguado, que creu que Ayuso ha donat unes "excuses peregrines" per justificar la seva decisió. "Li he dit que és una irresponsabilitat, però no m'ha fet cas", ha comentat el vicepresident, que no descarta "contactes entre PP i Vox". De fet, cal recordar que després del que ha passat a Múrcia els de Santiago Abascal han demanat eleccions a Madrid, Andalusia i Castella i Lleó davant l'"assalt" de l'esquerra a les institucions.

contador