ep el alcalde de la capital jose luis martinez-almeida en una imagen de archivo
AYUNTAMIENTO DE MADRID

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, va confirmar aquest divendres que “està pràcticament descartat” que les piscines municipals puguin obrir al juny, i que el consistori està treballant per poder inaugurar-les al juliol.

En una entrevista a Telemadrid recollida per Servimedia, Almeida va reconèixer que això suposa “un gran sacrifici per als madrilenys”, però “no es donen les circumstàncies de seguretat i prevenció per poder adequar-les”. No obstant això, va assenyalar que s'estan elaborant protocols perquè, si al juliol es donessin aquestes condicions necessàries, es poguessin obrir “de manera immediata”.

L'alcalde tampoc no va poder donar una data concreta per a la reobertura dels grans parcs de la capital: “Serà quan es donin les circumstàncies adequades, no puc fixar un dia concret”. A més, va explicar la raó per la qual recintes com el Retiro o la Casa de Campo romanen sense públic. “En un parc així és molt difícil controlar que es compleixin les normes de l'estat d'alarma, que s'hi estigui només una hora, que no es formin aglomeracions…”.

No obstant això, Almeida es va mostrar partidari que la Comunitat de Madrid passi a la fase 1 de la desescalada, tot i que va matisar que “en cas que no fos així, demanaria al Govern saber per què no és així, i qui ho ha decidit. Que hi hagi transparència”.

Preguntat per la polèmica sobre la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que va decidir passar la quarantena en un hotel de la capital, Almeida va afirmar que la presidenta regional “ha donat explicacions més que suficients”.

Finalment, va carregar contra l'oposició per utilitzar aquest assumpte per intentar “desestabilitzar” el Govern de Madrid. “Entenc que l'oposició faci les crítiques que consideri, però no es pot intentar desestabilitzar el Govern. Estem jugant amb vides”, va concloure.

Noticias relacionadas

contador