ep archivo   pedro sanchez emmanuel macron y antonio costa
Moncloa - Archivo

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que Espanya ha arribat a un acord amb Portugal i França per crear un nou "corredor verd" submarí entre Barcelona i Marsella que transportarà gas natural i hidrogen, de manera que se substitueixen els plans d'un gasoducte conegut com a Midcat.

"Hem arribat a l'acord de substituir el projecte del MidCat per un nou projecte que s'anomenarà el corredor d'energia verda que unirà la Península Ibèrica a França i, per tant, al mercat energètic europeu, plantejant l'alternativa de Barcelona- Marsella", ha explicat Sánchez després de la reunió que ha mantingut amb els seus homòlegs a França i Portugal, Emmanuel Macron i António Costa.

Cap dels tres presidents no n'ha donat més detalls. Per saber els terminis de la inversió, el repartiment de costos o els recursos econòmics necessaris caldrà esperar a la cimera euromediterrània que se celebrarà a Alacant els dies 8 i 9 de desembre.

Serà llavors quan Sánchez, Macron i Costa es tornin a reunir, al marge de la cimera, per fixar-ne els detalls i "concretar els aspectes que tinguin a veure amb terminis d'execució i el cost del projecte", segons ha detallat el president del govern espanyol.

L'acord s'ha aconseguit gràcies a la insistència tant per part d'Espanya com de Portugal, ja que cal recordar que França ha expressat el seu rebuig a aquest projecte.

Noticias relacionadas

contador