ep pensiones ccoo ugt reclaman sostenibilidadsistema publico pensionistas
EUROPA PRESS

La millora de les pensions és cada vegada una preocupació menys apressant per als espanyols. Així ho afirma l'últim baròmetre del CIS (Centre d'Investigacions Sociològiques) del mes de juny, durant el qual les pensions segueixen en el seu curs descendent (des del 13,6% d'abril al 12,4% de maig i al 10,6 % de juny).

La posada en marxa d'un acord per apujar les pensions, tal com s'havia pactat en els pressupostos generals de l'Estat, han disminuït la preocupació que orbita al voltant de les pensions a Espanya.

La preocupació sobre les pensions va arribar al seu pic el passat mes de març

A escala més històrica, la preocupació per les pensions va arribar al seu màxim pic dels últims temps el passat mes de març (15,5%). Des de llavors, la tensió ha anat rebaixant-se i les pensions han passat de ser una de les tres principals preocupacions per als espanyols, a ocupar la cinquena plaça.

Avui s'ha publicat, a més, els Pressupostos al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), en què es tracta la revaloració de les pensions, de l'1,6% per 2019. Amb tot, els analistes d'UBS van avisar que l'impost que el Govern de Pedro Sánchez estudia aplicar a la banca per recaptar entre 800 i 1.000 milions d'euros i reduir així el dèficit del sistema de pensions (entre 15.000 i 20.000 milions d'euros), impactarà en el benefici de les entitats financeres.

.

Per la seva banda, el BCE va advertir el passat 28 de juny que en alguns països de la zona euro, entre els quals assenyala expressament Espanya i Itàlia, sembla existir un "risc alt" que les recents reformes en matèria de pensions siguin revertides, segons va reflectir l'institut emissor al seu últim butlletí econòmic en un article dedicat a l'anàlisi de l'impacte de l'envelliment en els comptes públics.

LA PREOCUPACIÓ ECONÒMICA ES MANTÉ

L'índex de preocupació econòmica va seguir estable al juny (21,9%), respecte al 20,6% de maig i el 21% d'abril. El 42,5% dels enquestats qualifica la situació econòmica general a Espanya de regular, enfront del 33,6% que la titlla de dolenta i el 16,1%, que la tracta de molt dolenta.

Amb tot, un 22,4% dels enquestats pensa que la situació econòmica és millor que la de fa un any, enfront del 54,3% que la veu igual i el 21% que la veu pitjor. Finalment, un 20,8% pensa que la situació anirà a millor, enfront del 37,9% que pensa que es mantindrà igual i el 20% que creu que anirà a pitjor.

Noticias relacionadas

contador