vw-refuse-de-publier-le-rapport-interne-sur-le-dieselgate
132,80€
  • -6,90€
  • -4,94%

Volkswagen contra mig milió de demandants europeus. Arrenca la primera macrodemanda contra la fabricant de cotxes alemanya per l'escàndol del Dieselgate. Els afectats busquen des d'avui a l'Audiència de Braunschweig una compensació pel cas de manipulació d'emissions.

El Dieselgate va saltar a la llum pública el 2015. Des de llavors, els afectats busquen una compensació de la fabricant alemanya que s'ha negat a tancar un acord prejudicial.

Les milers d'acusacions, entre les quals es troben centenars i centenars d'espanyols, es recolzen en la recent sentència que va obligar l'alemanya a indemnitzar el propietari d'un Sharan amb 26.000 euros. Per la seva banda, Volkswagen es defensa amb un informe de l'auditora Deloitte que pot lliurar-li de qualsevol pagament d'indemnització.

A la piqueta estan més d'11 milions de vehicles afectats a tot el món. Tots ells incorporaven un programari que manipulava les emissions del cotxe per passar les proves exigides. Els models de Volkswagen implicats són l'Audi A3, el Beetle, el Passat, el Golf i el Jetta.

La passada setmana el Dieselgate va tornar a ser notícia. El president i el CEO de Volkswagen van ser acusats de manipulació borsària arran d'aquesta polèmica.

La Fiscalia alemanya va presentar càrrecs penals contra l'actual conseller delegat de Volkswagen, Herbert Diess, per suposada manipulació dels mercats. Segons el document, Diess junts amb l'exCEO Martin Winterkorn i el president de Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, no va avisar a temps als seus inversors sobre l'impacte financer del Dieselgate.

Noticias relacionadas

contador