ep exhibicioncoche model 3teslabarcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo
539,60$
  • 71,00$
  • 16,53%

Tesla es desploma més d'un 8% en la preobertura de Wall Street. La fabricant de vehicles elèctrics dirigida per Elon Musk reacciona al parquet després d'entregar 63.000 cotxes al primer trimestre del 2019, un 30% menys que durant l'últim trimestre de 2018 i molt per sota dels 76.000 anticipats pels analistes.

Els de Musk es justifiquen dient que aquest retard massiu dels lliuraments dels seus cotxes a finals d'aquest primer trimestre de l'any es deu precisament a "un increment massiu" de les comandes rebudes al mercat xinès i europeu, on les seves vendes s'han quintuplicat. Malgrat aquest cop, la companyia ha assegurat que "vam acabar el trimestre amb suficient liquiditat".

La companyia ha reconegut que això acabarà afectant els seus ingressos trimestrals "de manera negativa" davant "un menor volum de lliuraments i els nombrosos reajustaments dels seus preus".

Tesla ha reafirmat, a més, les seves perspectives de lliurar entre 360.000 i 400.000 vehicles per 2019 malgrat aquest mal primer trimestre de l'any.

D'altra banda, Tesla va explicar que a l'actualitat tota la seva producció es concentra a la seva fàbrica de San Francisco (Estats Units), encara que els models s'envien a clients de tot el món, cosa que podria motivar que les xifres de producció siguin molt superiors a les vendes, tal com va passar el passat trimestre.

Cal recordar que Tesla ha duplicat (+110%) les seves vendes mundials durant el primer trimestre del 2019 fins a arribar a les 63.000 unitats.

Destaca especialment el seu alt índex de penetració en mercats com l'alemany, bressol del cotxe europeu. Allà la fabricant ha quintuplicat les seves vendes i ja planta cara a Porsche, propietat de Volkswagen.

"Hem començat l'expansió global amb el Model 3 i volem agrair als nostres empleats el dur treball i als nostres clients per recolzar-nos en la nostra missió. Estem fent tot el que podem per lliurar els cotxes a tot el món el més ràpid possible i esperem continuar escalant els lliuraments al llarg de l'any", ha assegurat la companyia.

Noticias relacionadas

contador