tesla logo
TESLA - Archivo

"Tesla s'ha convertit en el nou casino de Wall Street". Així de clar ho té Citron Research, la gestora d'Andrew Left, el llegendari inversor de curts, que acaba d'anunciar una posició baixista en la fabricant de Elon Musk.

  • 179,99$
  • -1,80%

"Estem clarament davant un ral·li irreal, generat per ordinador, no és un reflex de la companyia ni del seu valor", afirma Left. "Ens hem posat curts i qualsevol que compri a aquests preus ho pagarà car", afegeix.

Tesla va marcar màxims històrics en els 968,99 dòlars per acció aquest dimarts. En el que va de 2020, acumula ja un ral·li del 116%. Left es va posar llarg en Tesla a l'octubre de 2018 atret per la seva Model 3. En aquells dies, els de Musk rondaven els 300 dòlars per acció.

Hi ha uns altres que es posen curts en el seu deute. És el cas d'Asgard, una gestora danesa que va tancar 2019 amb un retorn del 29% i ara aposta al fet que Tesla serà incapaç de pagar els seus bons en estar "massa cars" i no reflectir el veritable valor del grup.

La jugada d'aquest hedge fund danès passa per comprar CDS, és a dir, un derivat financer que s'activa quan la companyia que emet deute és incapaç de pagar-la per entrar en fallida o en suspensió de pagaments, per exemple. Amb aquesta aposta negativa, equilibra la seva estratègia de posar-se llarg en altres companyies del sector automobilístic, com Renault o Faurecia, en el seu cas.

Noticias relacionadas

contador