ep produccion de nissan en la planta de sunderland reino unido
NISSAN - Archivo

El fabricant japonès d'automòbils Nissan estudia retallar més de 20.000 llocs de treball a tot el món, com una de les mesures recollides al seu pla de reestructuració, segons van informar fonts pròximes a la companyia.

Aquesta mesura suposarà que la companyia japonesa es desfarà de prop d'un 15% de la seva plantilla mundial, amb l'objectiu de reduir costos per lluitar contra l'impacte de la crisi del coronavirus i la caiguda de les vendes, segons informa Kyodo.

La firma automobilística està analitzant la possibilitat de reduir la seva força laboral a Europa i a diferents economies emergents, al mateix temps que està racionalitzant les seves operacions industrials, afectades per la situació actual del mercat.

Després de la forta crisi corporativa vinculada amb el cas de Carlos Ghosn, el seu anterior president, acusat al Japó de diferents delictes fiscals, Nissan s'enfronta ara a la crisi del coronavirus, que l'ha obligat a suspendre la producció a les seves plantes al Japó i fora del país.

La companyia automobilística va anunciar el mes de juliol la seva intenció de reduir la seva capacitat de producció global en un 10% i que duria a terme una retallada de plantilla de 12.500 persones per a finals de 2022.

A Espanya, la marca asiàtica opera dues plantes de producció, a la Zona Franca de Barcelona, on fabrica els models Navara, NV200, e-NV200 i Renault AlasKan, i a Àvila, on assembla el NT400 Cabstar. En total, dóna feina a unes 4.000 persones.

El 14 de maig, el diari nipó 'Nikkei' va publicar que Nissan tenia previst tancar la seva fàbrica de Barcelona i traslladar la producció a diferents fàbriques de Renault, una decisió que afectaria 3.000 treballadors directes i a 20.000 ocupacions indirectes.

Des del 4 de maig, els treballadors de la companyia automobilística a Barcelona fan vaga indefinida, fins que la direcció de la companyia "aclareixi" el futur immediat de les instal·lacions.

Noticias relacionadas

contador