ep carlos ghosn 20170707110301
RENAULT-NISSAN

El conseller delegat de Nissan, Hiroto Saikawa, proposarà la destitució de Carlos Ghosn de les seves responsabilitats com a president de la companyia, després de dur a terme una investigació interna i descobrir que el directiu va ocultar la seva remuneració real i que va fer servir de manera personal actius corporatius.

Nissan ha indicat que ha portat a terme una investigació interna durant els últims mesos en relació amb la conducta del seu president, que acaba de ser detingut segons la cadena japonesa NHK, i també del director representant, Greg Kelly, en què es demostrava que tots dos havien reportat durant anys remuneracions al regulador nipó que eren inferiors a les quantitats reals, per tal de reduir la quantitat pública.

L'automobilística nipona s'ha disculpat amb els seus accionistes en un comunicat

"A més, pel que fa a Ghosn, s'han descobert molts altres actes importants de mala conducta, com l'ús personal dels actius de l'empresa, i també s'ha confirmat la profunda participació de Kelly", assenyala el comunicat de Nissan.

La companyia ha assenyalat que ha estat aportant informació a la fiscalia de Tòquio, per tal de cooperar en la investigació i encara segueix cooperant en el marc d'aquest procés, per la qual cosa es demanarà la destitució de tots dos directius en els seus llocs.

"Atès que la mala conducta descoberta mitjançant la nostra investigació interna constitueix una clara violació del deure de cura com a directors, el conseller delegat de Nissan, Hiroto Saikawa, proposarà al consell d'administració destituir Ghosn dels seus càrrecs de president i director representant. Saikawa també proposarà la substitució de Greg Kelly del seu lloc com a director representatiu", ha subratllat l'empresa.

A més, la companyia nipona s’ha disculpat "profundament" per la preocupació generada als seus accionistes i clients i ha destacat que continuarà amb el seu treball a l'hora d'identificar problemes en la direcció i en el 'compliance' i també que prendrà les mesures "adequades".

Aquesta comunicació de Nissan es produeix després que el diari 'Asahi' anunciés la intenció de la fiscalia de Tòquio de detenir Carlos Ghosn per un suposat incompliment de la legislació fiscal del país.

Noticias relacionadas

contador