ep coches 20181010144208
EUROPA PRESS

El sector automovilístico mundial avanza con decisión este lunes después de que Trump haya asegurado que China reducirá sus aranceles sobre la importación de vehículos estadounidenses.

A Espanya destaca el cas de CIE Automotive (+3%) i Gestamp (+3%), mentre que a Alemanya pugen Daimler (+4,5%), BMW (+4,8%), Volkswagen (+2,9%) i Continental (+3,2%).

D'altra banda, a França les empreses automobilístiques s'han donat la volta al tancament de sessió després d'haver tingut pujades per aquesta notícia. Peugeot ha tancat amb una caiguda de l'1% i Renault es'ha deixat un 0,3% en el cas italià destaquen Ferrari (+1,9%) i Fiat-Chrysler (+3,7%).

A Àsia també han repuntat empreses com Hyundai (+1,4%) i Nissan (+1,2%) a falta de veure el comportament de les fabricants nord-americans davant aquesta política més laxa que afecta directament l'acompliment del sector.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar aquest diumenge a última hora que les autoritats de la Xina havien accedit a "reduir i retirar" els aranzels sobre la importació de vehicles nord-americans. "La Xina ha accedit a reduir i aixecar les tarifes aranzelàries sobre els vehicles importats des dels Estats Units. Actualment la tarifa és del 40%", va indicar el dirigent nord-americà al seu compte de Twitter.

Noticias relacionadas

contador