ep recursoscontaminacion
Óscar J.Barroso - Europa Press

Els diputats francesos han aprovat de forma definitiva la 'llei de mobilitats', que, entre altres mesures, fixa la prohibició de vendre vehicles de combustió interna (dièsel i gasolina) per 2040.

Aquesta mesura s'emmarca dins de l'objectiu de l'Executiu francès que el país assoleixi la neutralitat en carboni el 2025, amb una reducció intermèdia de les emissions de diòxid de carboni (CO2) del 37,5% per a 2030, segons a informat en un comunicat el gabinet d'Emmanuel Macron.

El text fixa també que les administracions locals puguin restringir la circulació als vehicles menys contaminants, segons els seus criteris.

El ministeri de Transports francès ha recordat que hi ha 23 comunitats, amb una població total de més de 17 milions d'habitants, involucrades en el procés i que han posat en marxa aquest tipus de mesures.

A més, França també crearà un fons de 350 milions d'euros per triplicar l'ús de la bicicleta i dur a terme iniciatives com, per exemple, lluitar contra els robatoris, crear aparcaments segurs i un bo de mobilitat sostenible.

La 'llei de mobilitats' persegueix oferir una alternativa a l'ús del cotxe particular, utilitzat per set de cada deu francesos per anar a la feina, a tot el país. L'Executiu de Macron invertirà 13.400 milions en cinc anys (entre 2017 i 2022) per aconseguir aquest objectiu, xifra que suposarà un 40% més respecte al quinquenni precedent.

A Espanya, la Llei de Canvi Climàtic que proposa el Govern de Pedro Sánchez (ara en funcions) preveu la proposta de prohibir la matriculació de vehicles dièsel, gasolina, de gas i híbrids des de 2040 i la seva circulació des de 2050.

Noticias relacionadas

contador