• Només un 9% dels treballadors del sector serà menor de 25 anys el 2021
ep los talleres espanoles facturan mas11 millonesmkd automotive
MKD AUTOMOTIVE

2018 serà un any de creixement en termes productius, d'inversió i ocupació segons Adecco. La companyia suïssa de recursos humans preveu un creixement del 5% al ​​sector de l'automoció, en el qual destaca Catalunya com la comunitat autònoma que més professionals del sector sol·licita actualment.

En termes de producció, Adecco afirma que 2017 ha estat un any de creixement, si bé "no s'ha complert amb la xifra rècord de 3 milions d'unitats produïdes que s'estimava en el Pla de 2012 d'ANFAC". No obstant això, l'empresa assenyala que "s'han incrementat les vendes en pràcticament tots els segments: particulars, comercials i industrials, i hi ha hagut un important creixement del vehicle híbrid i elèctric".

2017 ha estat un any de creixement tot i no arribar a les 3 milions d'unitats produïdes

Els operaris són, segons Adecco, els professionals més demandats del mercat. Els generalistes aglutinen el 16,2% del total d'ofertes publicades, mentre que els especialitzats ja suposen el 13,9%. Per la seva banda, Catalunya s'erigeix ​​com l'autonomia que més professionals sol·licita, amb un 22,1% de l'oferta total del sector. La segueixen País Basc (14,2%), Castella i Lleó (13,1%), la Comunitat de Madrid (12,1%) i el País Valencià (11,3%). Aquestes cinc regions concentren 7 de cada 10 ofertes d'ocupació al nostre país.

No obstant això, l'empresa suïssa afirma que la qualificació dels professionals que arriben al sector de l'automoció és molt baixa, fins i tot si ho mirem des d'una perspectiva històrica. El percentatge de persones que han cursat estudis universitaris es manté al 7% des de 2006 fins a l'actualitat.

La formació professional, en canvi, presenta dades esperançadores. El nombre d'alumnes matriculats en estudis de FP superior ha crescut un 37% des de 2009. Tot i això, són menys de 16.000 els alumnes matriculats en ensenyaments relacionats amb l'automoció a l'últim any.

No obstant això, Adecco apunta que l'envelliment de la població al sector és especialment intens. Es calcula que el 2021 el 21% dels treballadors de l'automoció seran majors de 45 anys i només un 9% seran menors de 25 anys.

Noticias relacionadas

contador