• L'objectiu és arribar a un 8% de la quota de mercat
  • Noruega, exemple a seguir amb un 18% de quota
ep vehiculo electriconissan
NISSAN

La venda de cotxes elèctrics a Espanya està encara donant els seus primers passos i els dos pròxims anys podrien ser claus en el seu creixement, sempre que hi hagi suport del Govern.

Així ho ha assegurat el conseller director general de Nissan Iberia, Marco Toro, que reconeix que queda "molt camí per recórrer" a Espanya perquè els automòbils 100% elèctrics copin una significativa quota de mercat del 18% com en el cas noruec. No obstant això, Toro apunta que amb les condicions adequades, es podria arribar al 8% en territori espanyol al cap dels propers dos anys.

En paraules de Toro durant el 'Live Event Nissan' celebrat per la marca nipona a Santa Cruz de Tenerife: "Amb uns plans d'incentius estables, incentius a l'ús, una bona xarxa de càrrega i el marc regulador adequat i difonent els avantatges de la mobilitat sostenible, el mercat del vehicle elèctric podria tenir una quota del 8% durant dos anys amb 120.000 unitats".

El 8% de quota de mercat és el gran objectiu a l'horitzó dels elèctrics

I és que el conseller director general assenyala que l’"enlairament" definitiu dels elèctrics a Espanya no depèn només que les marques siguin capaços d'oferir cada dia productes millors, sinó que també ha de recolzar-se en iniciatives escomeses per l'Executiu com una major continuïtat dels plans d'incentiu a la compra de vehicles més 'nets' o la reducció de l'impost de circulació.

Així mateix, el directiu italià ha explicat que la proposta de la Unió Europea per reformar l'IVA i donar "més llibertat" als governs pot ser una mesura "molt beneficiosa" per al vehicle elèctric: "La reducció de l'IVA d'aquests vehicles, un pla d'incentius estable i una bona infraestructura de càrrega suposaria posar unes bases sòlides tant perquè el mercat d'elèctrics creixi com per atraure noves inversions a la indústria espanyola de l'automoció".

D'aquesta manera, ha defensat que hi ha un "evident" interès en la mobilitat sostenible i que el mercat potencial del vehicle elèctric a Espanya és molt ampli, ja que fins a un 18% dels consumidors es planteja la compra d'un cotxe més respectuós amb el medi ambient.

D'altra banda, el directiu ha urgit el Govern que estableixi les bases per incrementar les vendes d'aquest tipus d'automòbils al territori nacional a través de plans d'incentiu a la compra com el Movea o el Movalt, els fons dels quals es van esgotar en només 24 hores.

COL·LABORACIÓ PÚBLICOPRIVADA

Per al desenvolupament d'una infraestructura de càrrega al llarg de tot el territori nacional, Toro ha insistit que no és només responsabilitat de les marques assegurar una bona xarxa de punts de càrrega, sinó que ha d'haver-hi tant implicació pública com privada. A més, també ha demanat que s’homogeneïtzessin les mesures que envolten el vehicle elèctric, com són l'aparcament gratuït o les ajudes a autònoms o societats, entre d'altres a tot Espanya.

A l'actualitat, el 65% de la xarxa de càrrega ràpida que hi ha a Espanya (117 punts) és de Nissan, segons les dades aportades pel mateix conseller director general de la companyia japonesa. La companyia nipona treballa en un projecte per instal·lar 100 carregadors ràpids a tot Europa, dels quals tres s'ubicaran al corredor Barcelona-Madrid i el quart entre Bilbao i la capital espanyola.

Noticias relacionadas

contador