• La retallada de producció de l'OPEP pot ser contrarestada el 2017
  • El Nasdaq va marcar aquest dimarts nous màxims històrics
bull-market-wall-street-ny

Vendes moderades a Wall Street, després dels màxims històrics aconseguits aquest dimarts pel Nasdaq en 5.674 punts. El selectiu tecnològic prossegueix amb la seva escalada alcista i es revaloritza ja un 5,4% en 2017.

  • 38.386,09
  • -
  • 17.782,72
  • 0,36%
  • 5.608,17
  • -

A més dels resultats empresarials d'empreses com Allergan, GlaxoSmithKline, Estafi Warner abans de l'obertura i Whole Foods, CenturyLink i Prudential Financial després del tancament, els inversors segueixen de prop l'evolució del preu del petroli, que torna a caure un 1%, fins a nivells de 51,65 dòlars, en el cas del West Texas.

Aquest dimecres es publicaran els inventaris de cru als EUA. Els inversors han començat a descomptar que la retallada de producció de l'OPEP serà contrarestada per l'augment de la producció per part dels productors de petroli d'esquist nord-americans, la qual cosa pot deixar en 'una flamarada' la retallada realitzada pels principals productors del món.

La dada publicada el dimarts pel American Petroleum Institute (API) va mostrar un enorme augment d'inventaris als EUA, la qual cosa unida a una menor demanda de cru per part de Xina, indica que la situació de sobreoferta en el mercat petrolier pot mantenir-se durant 2017.

Els productors d'esquist que van ser expulsats del mercat quan el cru va caure per sota de 40 dòlars han tornat "amb força", afirma Craig Erlam, analista de Oanda, per la qual cosa el cru no ha pogut superar els 60 dòlars i s'ha donat la volta cap a nivells de 50 dòlars. Aquest expert afegeix que si la dada que publica aquest dimecres la Energy Information Administration (EIA) confirma que els inventaris han pujat amb força a EUA, el petroli corre el risc de perdre els 50 dòlars per barril.

D'altra banda, els experts de Bankinter assenyalen que "cada vegada guanya més força la possibilitat que Trump implanti un impost del 20% a les importacions de cru i derivats energètics", la qual cosa pot suposar "un impuls molt positiu al negoci de shale oil nord-americà i indústries auxiliars". La seva conclusió és que "es produiria de nou un increment en l'oferta de shale oil i, en conseqüència , a major ofertra, la cotització del cru a mitjà/llarg termini es veurà penalitzada a la baixa".

Sobre els resultats empresarials, aquests experts afirmen que "fins avui, la campanya als Estats Units està evolucionant molt positivament. Ja han publicat 310 companyies, les més rellevants dels índexs, amb un saldo positiu de +6,17%, que clarament contrasta amb el +4% a l'inici de la campanya". Walt Disney, la major companyia mundial d'entreteniment, puja lleugerament després de publicar anit uns resultats trimestrals mixts.

A més, els analistes de BTIG han elevat la seva recomanació sobre Twitter fins a comprar des de mantenir, a causa d'una acceleració en el nombre d'usuaris actius, sobretot a Estats Units, on la companyia aconsegueix la major part dels seus ingressos i beneficis.

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq 100 va marcar màxims històrics i "sembla que busca continuar amb la seva escalada fins al nivell dels 5.300 punts", afirma César Nou, analista de Bolsamanía. No obstant això, aquest expert afegeix que "el pendent de la pujada en el selectiu tecnològic és molt pronunciada, la qual cosa ens fa estar vigilants davant una possible presa de beneficis".

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,35%, fins a 1,0644 dòlars, i prossegueix amb les baixades dels últims dies després del seu rebot fins a prop d'1,08 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 2,38%.

contador