trader-asustado-parque-wall-street
Reuters
38.085,80
  • -
  • -

Wall Street cau de forma moderada després dels seus últims rècords. Les bones previsions sobre un acord comercial entre la Xina i els Estats Units han provocat guanys en la renda variable nord-americana durant les últimes sessions i nous màxims històrics aquest dijous.

No obstant això, fonts de la Casa Blanca citades per CNBC han afirmat que hi ha una gran divisió dins de l'Administració Trump sobre l'acord anunciat per la Xina per eliminar de manera progressiva dels aranzels aplicats durant els últims mesos. En la seva opinió, això no formava part de l'acord de 'fase 1' anunciat per Trump i Liu He a principis d'octubre a Washington.

En aquest sentit, el mateix Donald Trump ha assenyalat aquest divendres que no ha arribat a cap tipus d'acord amb Pequín per eliminar aranzels.

A Europa, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha intentat suavitzar les tensions comercials amb Washington en comentar que "no hi haurà tarifes als cotxes europeus". El president Trump té de termini fins al 13 de novembre per anunciar-los.

EMPRESES I ECONOMIA

Dins de l'àmbit empresarial, el valor més alcista el Dow Jones és Disney. El major conglomerat mundial d'entreteniment va superar ahir a la nit les previsions de consens amb els resultats del seu quart trimestre fiscal. A més, va anunciar el llançament de la seva plataforma de continguts en línia, Disney+, pel 12 de novembre als EUA.

A nivell macroeconòmic, les importacions i exportacions de la Xina van baixar menys del que s'esperava al mes d'octubre. Les exportacions van caure un 0,9%, enfront de la baixada esperada del 3,9%; i les importacions van caure un 6,4%, enfront de la caiguda esperada del 8,9%.

Als EUA, l'índex de confiança dels consumidors nord-americans, elaborat per la Universitat de Michigan, ha pujat fins a 95,7 des de 95,5, lleugerament per sota del 95,9 esperat. Els experts de Pantheon Macroeconomics afirmen que "la majoria dels consumidors encara està força contents, però no és probable una millora sostinguda" del consum durant els propers mesos.

SENYAL MOLT ALCISTA PER A LES BORSES

Per Mensur Pocinci, director d'anàlisi tècnica del banc suís Julius Baer, ​​els nous màxims històrics de la renda variable nord-americana suposen un senyal alcista, ja que indica que les accions han escalat l'anomenat 'mur de la preocupació', conegut popularment en anglès com 'wall of worry'.

Aquest expert explica que els inversors "temen intuïtivament" dels nous màxims de les borses, ja que esperen decebedors rendiments futurs quan els preus són alts. No obstant això, Pocinci assenyala que "l'evidència empírica suggereix el contrari", ja que els nous màxims típicament són seguits de nous guanys.

Aquest expert afirma que una manera simple de mesurar aquest fenomen és comptar la quantitat de setmanes que han passat des del màxim anterior de les útimas 52 setmanes. Segons la seva anàlisi, les borses "mostren rendiments significativament millors quan es negocien a prop d'un màxim de 52 setmanes". Per tant, conclou, els nous màxims "són un senyal alcista i els inversors han d'assegurar-se tenir suficient exposició a renda variable a les seves carteres".

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquesta, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,8%, fins als 56,12 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,2%, fins als 1,1026 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,93%, mentre el rendiment del bo a 2 anys avança fins a l'1,67% i el del bo a 3 mesos se situa a l'1,55%.

contador