wall street subidas portada

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimarts. Entre les principals borses estatunidenques, el Dow Jones registra pèrdues del 0,2% a aquestes hores, mentre que al Nasdaq segueix la festa i puja prop d'un 0,5%. Per part seva, l'S&P 500 es troba pràcticament pla, trobant obstacles en la seva cursa cap a nous màxims històrics.

  • 39.872,99
  • -

Des dels seus mínims de març, l'S&P s'ha revalorat més d'un 50% a cop d'estímuls i guanys empresarials que han batut les expectatives. En canvi, el Nasdaq acaba de marcar nous màxims intradia aquest mateix dilluns i ja ha pujat un 24% al 2020.

"Als mercats els manca un catalitzador que els ajudi a superar resistències clau", lamenten els experts de Nationwide al seu últim informe. "Els moviments (d'índexs) com l'S&P 500 descompten l'optimisme d'una recuperació econòmica recolzada en els estímuls fiscals", argüeix.

El que és realment destacable del ral·li als EUA és que s'està produint malgrat la qüestionable gestió de Donald Trump de la pandèmia i l'enfrontament entre republicans i demòcrates per intentar tirar endavant un nou paquet de mesures que impulsi la primera economia del món.

DADES MACRO I EMPRESES

Mentrestant, aquest dimarts s'han conegut les xifres d'inicis d'habitatges als EUA. La construcció de cases es va disparar al juliol, cosa que suposa un gir significatiu a la desacceleració que es va produir els mesos anteriors a causa del coronavirus. Els constructors van començar a construir habitatges a una taxa anual ajustada de 1.496 milions al juliol, un 22,6% més que el mes anterior i un 23,4% més que fa un any, segons ha informat l'Oficina del Cens dels EUA. Una pujada que s'explica per l'augment de la construcció d'habitatges unifamiliars i multifamiliars durant el setè mes de l'any.

A l'àmbit empresarial, hi destaca Walmart que cau més d'un 1% malgrat haver superat les expectatives amb les seves xifres de benefici i ingressos del segon trimestre. Els guanys nets s'han situat en 6.480 milions de dòlars, o 2,27 dòlars per acció, comparat amb 3.610 milions o 1,26 dòlars per acció de l'any passat. El benefici per acció ajustat, de 1,56 dòlars, ha superat amb escreix el consens d'experts de FactSet, que el situava en 1,25 dòlars.

Per part seva, Home Depot va guanyar 4.330 milions de dòlars, o 4,02 dòlars per acció al segon trimestre, enfront dels 3,17 dòlars per acció que va aconseguir el mateix període de l'any passat. Això es deu al fet que els ingressos van augmentar un 23,4%, fins als 38.050 milions de dòlars. Les previsions apuntaven a un benefici per acció de 3,68 dòlars i uns ingressos de 34.530 milions, per la qual cosa també ha batut les estimacions.

En el mercat de matèries primeres, l'or puja i recupera els 2.000 dòlars entre la tensió geopolítica i la feblesa del dòlar, mentre que a l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex avança posicions recolzat en la recuperació dels valors turístics. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat amb signe mixt amb la mirada posada a Washington i Huawei.

Noticias relacionadas

contador