• El sentiment alcista prevaldrà i la tensió geopolítica no durarà, afirma Julius Baer
  • La volatilitat va augmentar la setmana passada, però es manté en nivells reduïts
cbwallstreet2

Compres destacades superiors al 0,5% a Wall Street després que la tensió geopolítica entre els EUA i Corea del Nord s'hagi dissipat (de moment) durant el cap de setmana. El Dow Jones puja un 0,7%, l'S&P 500, un 1% i el Nasdaq, un 1,2%.

  • 38.239,66
  • -

La borsa de Nova York va tancar amb guanys molt moderades divendres passat, tot i que la setmana va acabar amb pèrdues superiors a l'1% per al conjunt dels índexs novaiorquesos. En general, el consens d'analistes assenyala que la 'crisi' entre els EUA i Corea del Nord ha servit al mercat per registrar una correcció tècnica de curt termini des de nivells rècord, però que no tindrà una repercussió negativa per a les borses mundials ni alterarà la tendència alcista del mercat.

Segons Norbert Rücker, director d'anàlisi de Julius Baer, ​​"les tensions geopolítiques provocaran una pujada temporal dels actius més segurs, com l'or". Segons la seva opinió, el sentiment alcista prevaldrà i la tensió geopolítica dels últims dies no tindrà un efecte durador. "La nostra previsió és que les tensions sobre Corea del Nord no seran diferents" a altres successos puntuals que augmenten la tensió geopolítica, afirma aquest expert.

Des de Bankinter, assenyalen que la crisi de Corea ha elevat la volatilitat al mercat, que es trobava en nivells massa baixos. Però en la seva opinió, l'índex VIX de volatilitat "es manté en nivells reduïts en termes històrics i allunyats de nivells considerats estressants o perillosos".

Diumenge, en un nou intent per rebaixar la tensió, el secretari d'Estat, Rex Tillerson, va assenyalar a The Wall Street Journal que el seu objectiu és buscar solucions diplomàtiques per 'desnuclearitzar' el règim nord-coreà.

Per la seva banda, el president Donald Trump s'ha vist embolicat en una nova polèmica en no condemnar amb determinació la mort d'una ciutadana atropellada per un supremacista blanc a la ciutat de Charlottesville. L'opinió pública demana a Trump que trenqui els seus llaços amb aquests extremistes, que d'altra banda li van donar suport públicament durant la seva campanya electoral.

En l'escena econòmica, aquest dilluns no es publicaran dades econòmiques rellevants, encara que demà es coneixeran les vendes al detall de juliol als EUA. A més, dimecres es publicaran les actes de l'última reunió de la Reserva Federal i dijous coneixerem les dades d'atur setmanal.

A nivell empresarial, les accions de Tesla, fabricant de cotxes elèctrics, pugen un 2% després que els analistes de Baird hagin elevat la valoració de les seves accions fins als 411 des dels 368 dòlars per títol.

A més, els analistes de Piper Jaffray han reiterat el consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera) sobre Netflix, amb preu objectiu 215 dòlars, en considerar que el final del seu acord de continguts amb Disney no afectarà a la seva base d'usuaris.

Al Dow Jones, Goldman Sachs (+2,3%) és el valor més alcista, seguit de Visa (+1,8%), Nike (+1,7%) i JP Morgan Chase (+1,5%) . Per la seva banda, Home Depot (-0,4%) i McDonald's (-0,2%) són els valors més baixistes.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau un 1,3%, fins als 48,20 dòlars, mentre el cru Brent cedeix un 1,4%, fins als 51,30 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,4%, fins a 1.289 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,3%, fins als 1,1783 dòlars. La divisa europea es manté prop de $1,18 després de marcar màxims anuals fa unes sessions per sobre de $1,19. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 2,208%.

Noticias relacionadas

contador