wall street ouvre en baisse 20210505095855

Els tres principals índexs de Wall Street registren noves caigudes liderades per les accions més lligades a la reobertura de l'economia, com són les aerolínies i companyies de creuers, que ara està en dubte pels rebrots de Covid-19. El Dow Jones n'és el més perjudicat ja que es deixa més d'un 2% durant la sessió d'aquest dilluns.

  • 37.986,40
  • -

Al més de juliol, el Nasdaq es deixa un 0,5%, l'S&P 500 puja un 0,7% i el Dow Jones, altre mig punt. A més, el Russell 2000 cedeix més d'un 6% per la debilitat recent mostrada per les small caps.

Al mateix temps, la rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys ha caigut fins a l'1,215%, a prop de mínims de fa cinc mesos, per les esmentades preocupacions al voltant de la salut i recuperació de l'economia.

Els EUA està registrant actualment una mitjana de 30.000 nous contagis a la setmana, xifra molt superior als 11.000 registrats a la setmana anterior, segons dades de CDC. La principal culpable està sent la variant delta de virus, que posa així en escac el pla de vacunació executat fins al moment.

"El mercat sembla haver adoptat una postura més defensiva conforme al fet que veiem una desacceleració dels guanys i del creixement econòmic", suggereix Mike Wilson, de Morgan Stanley. "En la nostra opinió, això sol acabar en una correcció d'entre el 10% i el 20%", alerta.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, cal destacar que els principals valors relacionats amb la repartura econòmica són els que s'han abonat al vermell, com són les aerolínies i empreses de creuers. Exemples d'això són United Airlines i Royal Caribbean, que cauen per sobre del 4%.

"El rendiment de la reobertura té un llarg camí per recórrer a mesura que les taxes de vacunació global augmenten, a partir del 25%, i els tancaments disminueixen", comenta Ben Laidler, estrateg d'eToro.

Així mateix, Zoom ha comprat el proveïdor de programari de centres de contacte en el núvol Five9 per 14.700 milions de dòlars. L'operació es produeix en un moment en què l'empresa es prepara per a un món post-pandèmic en què els treballadors tornin a l'oficina i decaigui l'ús de les videotrucades.

A més, Bill Ackman, propietari de l'SPAC Pershing Square Tontine Holdings, ha comunicat que abandona l'acord per comprar el 10% d'Universal Music Group, el vaixell insígnia de Vivendi.

En altres mercats, l'OPEP+ ha arribat a un acord sobre la producció del cru després de dues setmanes d'intenses negociacions. Han decidit restaurar tot el subministrament retirat del mercat durant la pandèmia de coronavirus per a finals de 2022. Això ha provocat que el preu del barril hagi caigut per sobre del 3%, tant el de West Texas com el de Brent (69,01 dòlars i 71,03 dòlars, respectivament).

Mentre, l'euro s'aprecia un 0,08% i es canvia a 1,1814 dòlars i l'unça d'or cau un 0,17%, fins als 1.811 dòlars. Finalment, el bitcoin baixa un 3,29%, fins als 30.629 dòlars.

Noticias relacionadas

contador