dl coca cola hbc hellenic bottling company coke drinks soft manufacturing factory ftse 100 min
Sharecast / Pixabay

Wall Street cotitza mixt després que aquest dimarts el Dow Jones i l'S&P 500 renovessin per la mínima els seus màxims històrics. Els inversors continuen descomptant nombrosos resultats empresarials, que majoritàriament estan superant les previsions del consens i justifiquen les valoracions borsàries actuals. Amb això, el Dow Jones cotitza amb una caiguda del 0,09%, l'S&P, del 0,06% i el Nasdaq avança un 0,3%.

  • 38.085,80
  • -

La inèrcia alcista és tan forta en la renda variable nord-americana que l'S&P 500 va marcar aquest dimarts el seu 57è rècord històric des del començament d'any. El selectiu acumula un guany anual proper al 22% des del gener.

En aquest sentit, Microsoft avança a la borsa després de superar els pronòstics del consens amb els comptes del seu primer trimestre fiscal. El fabricant de programari va guanyar 20.500 milions de dòlars durant aquest període i s'ha mostrat molt confiat en les bones previsions de creixement de la divisió Cloud.

A més, els comptes d'Alphabet han superat totes les previsions. Amb uns guanys a l'alça gràcies, sobretot, als ingressos per publicitat, la matriu de Google va facturar al tercer trimestre de l'any 65.100 milions de dòlars, mentre que el benefici per acció va ser de 27,99 dòlars.

Per part seva, els beneficis de Twitter s'han quedat per sota de les previsions dels analistes al tercer trimestre. Tot i això, la xarxa social de microblogging va complir amb les expectatives quant a ingressos i creixement d'usuaris.

Durant la jornada, han publicat els seus comptes empreses com Coca-Cola, McDonald's, Bristol-Myers, Boeing, General Motors i Harley-Davidson. Després del tancament de mercat, serà el torn de Ford, eBay i Yum China, entre d'altres.

Al front econòmic, les comandes de béns no peribles van caure al setembre un 0,4%, tot i que el consens anticipava una caiguda de l'1,1%. Excloent-ne les partides de defensa i aeronaus, van augmentar un 0,8%, per sobre del 0,5% previst.

Sobre la pandèmia de la Covid-19, els EUA estan més a prop de començar a vacunar els nens entre 5 i 11 anys, després que un comitè assessor de la FDA hagi emès un informe favorable sobre l'aplicació d'una dosi menor de Pfizer per a aquesta franja dedat.

A nivell monetari, recordem que la Reserva Federal (Fed) es reunirà la setmana que ve. El consens anticipa que confirmarà l'inici del tapering al mes que ve i que començarà a reduir les compres mensuals d'actius en 15.000 milions de dòlars, per finalitzar el programa (actualment compra actius per 120.000 milions mensuals) a mitjans del proper any.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,5%, fins als 83,42 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,612%. A més, l'euro es deprecia un 0,03% i canvia a 1,1592 dòlars; i l'unça d'or cau un 0,3%, fins als 1.787 dòlars. Finalment, el bitcoin cau un 5%, fins als 59.081 dòlars.

Noticias relacionadas

contador