trump-confiant-malgre-les-derniers-tirs-nord-coreens
37.986,40
  • -
  • -

Wall Street registra un rebot del 0,5% després de les dures caigudes de dijous, superiors a l'1%. Les compres es produeixen després que Trump hagi suavitzat el seu discurs, en obrir la porta a 'perdonar' a Huawei Technologies i incloure-la en un hipotètic acord comercial amb la Xina. Recordem també que la Borsa de Nova York no obrirà dilluns que ve pel festiu del Memorial Day als EUA.

"Si signem un acord, imagino que Huawei serà inclosa d'alguna manera", va declarar Trump als periodistes que cobreixen la informació de la Casa Blanca aquest dijous.

En la seva opinió, un acord amb la Xina pot "succeir ràpidament", tot i que les últimes informacions indiquen que les negociacions entre tots dos països s'han estancat després dels últims esdeveniments.

Al gegant asiàtic, incloure Huawei a la llista negra d'empreses que amenacen la seguretat nacional ha provocat que empreses xineses li declarin la guerra als EUA i prohibeixin fins i tot als seus treballadors fer servir iPhones o menjar al McDonald's.

EMPRESES I ECONOMIA

Dins del front empresarial, Tesla rebota després de la filtració d'un suposat mail en què el CEO del fabricant de cotxes elèctrics, Elon Musk, presumeix de rècord de vendes.

Per la seva banda, els analistes de Piper Jaffray han pronosticat que les accions d'Amazon tenen recorregut alcista fins als 3.000 dòlars per acció, a causa de les bones previsions que manegen per als negocis de la corporació dirigida per Jeff Bezos.

A nivell geopolític, destaca també la renúncia de Theresa May com a primera ministra del Regne Unit, cosa que augmenta la probabilitat d'un Brexit sense acord durant els pròxims mesos.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, comenta que "el perill per a l'S&P 500, a curt termini, vindria amb la perforació en preus de tancament dels 2.800 punts".

Si això succeeix, "el preu estaria confirmant un "cap i espatlles" que el portaria cap a, com a mínim, la zona dels 2.650 punts (l'alçada del cap)". El selectiu cotitza als 2.822 punts.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 1,6%, fins als 58,83 dòlars, després de desplomar-se més del 5% aquest dijous. A més, l'euro s'aprecia un 0,1%, fins als 1,1191 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 2,31%, la del bo a 2 anys fins al 2,15% i la del bo a 3 mesos fins al 2,35%.

Noticias relacionadas

contador