traders-dudan-cotizacion-wall-street
Reuters

Wall Street rebota aquest dilluns després de completar una setmana mixta, amb caigudes moderades per al Dow Jones i l'S&P 500 i lleugeres pujades per al Nasdaq.

  • 39.069,59
  • -

"Després d'haver assistit dues setmanes enrere a un repunt de la inflació nord-americana més agressiu del que s'esperava (+4,2%), la setmana passada les actes de la Fed van permetre comprovar que alguns consellers consideren que, si l'economia millora com fins ara, seria apropiat obrir el debat sobre una reducció progressiva d'estímuls", assenyalen els analistes de Bankinter.

"Però, sorprenentment, les borses van encaixar això molt bé perquè, mentre hi ha una correcció i els preus guanyen atractiu, entra diners de seguida i reboten per acabar oferint un saldo neutral. Ho vam comprovar a la setmana passada. Fins i tot malgrat la inestabilitat de les monedes digitals", afegeixen.

La seva previsió és que les borses "tornaran a lateralizar, perquè no hi ha esdeveniments ni macro capaços de moure el mercat de forma clara aquesta setmana".

Per la seva banda, el premi Nobel d'Economia, Robert Shiller, tem que s'estigui formant una bombolla en alguns dels mercats més atractius. A aquest reconegut expert, li preocupen especialment l'habitatge, les accions i les criptodivises, on veu una mentalitat de l'"oest salvatge" entre els inversors.

A l'agenda econòmica dels EUA, les referències més destacades es publicaran dijous, amb la segona revisió del PIB del primer trimestre i les dades setmanals d'atur. A més, divendres coneixerem la confiança al consumidor de maig, elaborada per la Universitat de Michigan.

A nivell empresarial, Virgin Galactic es dispara un 20% després de realitzar amb èxit un vol de prova durant el cap de setmana de la seva nau SpaceShipTwo.

A més, les accions del fabricant d'ordinadors i impressores HP avancen després de rebre un consell de compra de Citi. També pugen animats per un consell de compra de Goldman Sachs els títols de Coinbase, el major operador de monedes digitals.

A altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,4%, fins als 64,51 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,2% i es canvia als 1,2202 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,62% i l'unça d'or puja un 0,3%, fins als 1.883 dòlars. Finalment, el bitcoin rebota un 11%, fins als 36.800 dòlars, després de la caiguda de les últimes jornades.

Noticias relacionadas

contador