wallstreetladron1
37.815,92
  • -
  • -

Wall Street puja de forma moderada un 0,1%, però encadena sis jornades consecutives de guanys i torna a marcar màxims històrics. El protagonista negatiu és FedEx, que ha anunciat la seva segona advertènica de beneficis per a 2020.

L'empresa de missatgeria es desploma un 8% com a conseqüència de l'anunci que els seus guanys es veuran llastades per la guerra comercial i els seus problemes amb Amazon, després que el gegant de el comerç electrònic hagi prohibit als seus venedors usar el seu servei de paqueteria.

A més, l'asseguradora mèdica Cigna puja un 3% després d'arribar a un acord definitiu per vendre a New York Life, la major mútua d'assegurances de vida als EUA, el seu negoci d'assegurances de vida i invalidesa per 6.300 milions de dòlars.

En matèria de política monetària, dos membres de la Reserva Federal (Fed) han deixat clar que recolzen l'actual postura del banc central, i han replicat comentaris d'altres alts càrrecs sobre que els tipus d'interès se situen en un punt òptim de cara a 2020.

"El camí apropiat per a la política monetària és romandre on som", va dir dimarts el president de la Fed de Dallas, Robert Kaplan. Mentrestant, el president de la Fed de Boston, Eric Rosengren, també va afirmar que és improbable que el banc central necessiti reduir els tipus d'interès a curt termini, llevat que es produeixi un "canvi material" en les previsions per a l'economia nord-americana.

A més, està previst que la Cambra de Representants aprovi aquest dimecres l'inici del judici polític (impeachment) contra el president Donald Trump, que considera el procés un intent de cop d'estat per part dels demòcrates.

BofA: 2020 SERÀ ALCISTA

A nivell estratègic, "molts índexs globals estan preparats per a un 2020 alcista", afirmen els analistes de BofA Securities en un informe sobre previsions per al proper any. Els indicadors que manegen apunten a una "ruptura alcista global" que confirma les fortes guanys que s'han estès pels mercats mundials en les últimes setmanes.

Segons BofA, l'S&P ha sortit del període de consolidació registrat durant 2018-2019, i que ha estat similar a les consolidacions alcistes de 2 anys registrades durant 2015-2016 i 2011-2012. Aquests períodes van coincidir, com ha passat ara, amb temors sobre el creixement global i caigudes en l'activitat del sector manufacturer mundial i dels EUA. "Les ruptures alcistes prèvies d'aquests períodes de 2 anys van precedir a anys alcistes per a l'S&P 500 el 2017 i 2013. Si la història continua quadrant, la ruptura de finals de 2019 és un bon auguri per a més alces el 2020", opinen aquests analistes.

En aquest sentit, les seves previsions anticipen que l'S&P 500 pujarà fins a uns 3.220 punts a principis de 2020 (actualment cotitza ja a 3.170 punts, màxims històrics) i que finalitzi l'exercici entre 3.300 i 3.660 punts. Fins i tot no descarten guanys fins als 3.850 sencers, xifra que seria "consistent amb els mercats alcistes cíclics dins de les tendències alcistes seculars per a l'S&P 500". Finalment, comenten que el suport clau per a l'índex se situa entre 2.950 i 3.025 punts.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,7%, fins als 60,50 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,26% i es canvia als 1,1120 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys puja fins a l'1,9%, la del bo a dos anys puja a l'1,64% i la del bo a tres mesos cedeix a l'1,55%.

contador