• El precio del petróleo sube ligeramente después de las caídas del jueves
  • El Nikkei de Tokio han cerrado con una caída un 0,19%
  • La bolsas europeas evitan las pérdidas pese al 'drama' económico de Reino Unido
WallStreet-1

Els índexs dels EUA obren sense una direcció clara aquest divendres a Wall Street, on els inversors estan pendents de la possible compra de Yahoo per part de Verizon. L'agència Moody's ha presentat els seus resultats del segon trimestre i ha informat que va guanyar 255,5 milions de dòlars (232 milions d'euros), la qual cosa representa un retrocés del 2,3%. Honeywell, Whirlpool and Stanley Black & Decker també han presentat resultats i han superat les expectatives. El preu del petroli puja entorn de l'1% després de les caigudes de dijous.

  • 38.675,68
  • -
  • 380,56$
  • 1,11%
  • 54,30$
  • -1,18%

Els inversors estan a l'espera de les dades del PMI manufacturero d'EUA del mes de juliol. L'estimació que han fet els analistes és de 51,5 punts enfront dels 51,3 que es va obtenir el mes anterior.
Pel que fa a altres places, les borses d'europees cotitzen a mitja sessió amb lleus guanys, evitant en general les pèrdues malgrat les dades PMI que confirmen un fort impacte del Brexit en l'economia, tant de la zona euro com especialment de Regne Unit, en el primer mes després del referèndum. A Espanya, l'Ibex 35 lluita per conquistar els 8.600 punts però es troba amb el fre de Sabadell, que cau un 7%.
D'altra banda, les borses asiàtiques han tancat en malgrat el bon inici de sessió de Nintendo i McDonald Holding, que han pujat després del llançament del popular videojoc “Pokémon Go” a Japó, després de dues setmanes de retard. Les accions de l'empresa de menjar ràpid van arribar a pujar fins a un 8% després de l'acord per ser el patrocinador del joc a Japó, amb les seves tendes convertint-se en part del mateix com a “gimnasos Pokémon”.
PREU DE PETROLI
Abans de l'obertura de Wall Street, els futurs del preu de barril de Brent, de referència a Europa, pujava un 0,30% fins als 46,34 dòlars. Per la seva banda, el preu de barril de West Texas, de referència a EUA, registrava un avanç de de el 0,16% fins als 44,82 dòlars.
El dijous, el preu del cru caiguda entorn d'un 1,5% a l'hora del tancament del mercat nord-americà. Al fil de la caiguda dels índexs que van tancar en negatius després de nou dies amb guanys en el cas de Dow Jones.
EMPRESES: YAHOO, MOODY'S, HONEYWELL...
Verizon ha tancat un acord per adquirir Yahoo, segons ha publicat Bloomberg abans que obri el mercat. L'anunci es farà oficial en els següents dies. Tots dos títols cotitzen amb suaus guanys després de l'obertura.
En el plànol empresarial, aquest divendres tornen a ser protagonistes les empreses que han presentat resultats. L'agència Moody's va guanyar 255,5 milions de dòlars (232 milions d'euros) en el segon trimestre del seu exercici fiscal, la qual cosa representa una reculada del 2,3% respecte al benefici net atribuït obtingut en el mateix període de l'any precedent.
En una nota, Moody's va informar que la seva xifra de negoci entre els mesos d'abril i juny va aconseguir els 928,9 milions de dòlars (843 milions d'euros), un 1,2% més que la facturació registrada en el segon trimestre de 2015.
També ha presentat Honeywell que reportat abans de l'obertura de Wall Street un benefici trimestral per acció (BPA) d'1,66 dòlars, enfront de la xifra projectada pel consens d'analistes d'1,64 dòlars, amb un increment del resultat net del 7,4% fins als 1.280 milions de dòlars. Per la seva banda, els ingressos aconsegueixen els 9.991 entre abril i juny, per sota de la xifra esperada de 10.130 milions.

Whirlpool i Stanley Black & Decker han presentat els seus comptes trimestrals i han superat les expectatives dels analistes.

contador