• El petroli cotitza amb lleus alces després de perdre un 4% dimecres
  • Verizon ha presentat resultats abans de l'obertura que s'han quedat per sota de l'esperat
cbwall street1

Wall Street ha obert amb pujades del 0,4% de mitjana, després que la Borsa de Nova York tanqués amb pèrdues en cinc de les últimes sis sessions. La temporada de resultats segueix sent protagonista després de la presentació de les xifres de la gran banca i, aquest dijous, amb Verizon que s'ha quedat per sota de les expectatives.

  • 38.315,14
  • -
  • 5.607,68
  • -

Els tres principals índexs de Wall Street cotitzen amb pujades lleugeres. Al mercat de divises, l'euro puja un 0,5% fins als 1,0767 dòlars. Mentre que al de matèries primeres el petroli torna a caure lleument després de desplomar-se ahir un 4% i obrir amb lleugeres pujades.

Els resultats de les empreses marquen el pols en Wall Street. Morgan Stanley i BlackRock van posar ahir el colofó entre els grans noms propis del sector financer que en general han disparat el seu benefici durant el primer trimestre respecte al mateix període de l'any anterior i han superat les expectatives.

Avui és el torn de Verizon, que ha reportat un benefici per acció de 95 centaus, un menys del previst pel consens d'analistes de Reuters. Els ingressos, en 29.814 milions, tampoc aconsegueixen les expectatives marcades en 30.487 milions. La teleco cotitza amb pèrdues del 2%. Aquesta nit, després del tancament, serà el torn de Visa per ‘confessar-se’ davant el mercat.

A l'apartat macro, avui s'ha publicat la dada de peticions setmanals de desocupació amb una xifra de 244.000 que augmenta respecte a les 234.000 de la setmana anterior i que se situa per sobre de les 242.000 esperades. Per la seva banda, l'índex manufacturer de la Reserva Federal (Fed) de Filadèlfia ha disminuït a l'abril des dels 32,8 punts fins als 22 punts es queda per sota dels 25 esperats.

La Fed va publicar ahir el Llibre Beige, que recull la visió de l'economia dels 12 bancs de districte i que apunta unes expectatives de creixement entre “modest i moderat” del PIB nord-americà.

A l'àmbit tècnic, José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que el Vix (índex de volatilitat) sembla que està posant rumb a la important zona de resistència que presenta en la impecable directriu baixista que uneix els successius màxims decreixents des de principis del 2016, ara als 19 punts aproximadament.

"Una pujada d'aquest índex cap a la resistència esmentada implicaria una deterioració addicional en els índexs de Wall Street en el qual al curt termini es refereix", apunta l'analista. Correcció que quedaria confirmada amb un Dow Jones per sota dels 20.400 punts i un S&P 500 per sota del suport dels mínims de març (2.322). Per sota dels 20.400 punts el Dow Jones posaria a prova l'important suport, abans resistència, dels 20.000 punts. "Aquest nivell, el dels 20.000 punts, el va portar prop de dos mesos ser superat i ara podria ser posat a prova com a suport (throw back)", assenyala.

Noticias relacionadas

contador