ep logo de apple
Peter Kneffel/dpa - Archivo

Wall Street segueix sense deixar anar el verd. Els principals índexs estatunidencs marquen una nova sessió de pujades (+0,8% de mitjana) i, al seu torn, una extensió del ral·li de màxims històrics. De fet, el que millor s'està comportant aquest dilluns és el Dow Jones, que ha tocat màxims intradia de sis mesos.

  • 37.815,92
  • -

Les grans tecnològiques tornen a liderar les pujades, especialment Apple (+0,9%). Tampoc no es queden enrere Amazon i Microsoft, que avancen amb ganes en aquest inici de setmana (+1% i 0,8%, respectivament)

En matèria política, el president estatunidenc, Donald Trump, vol autoritzar el vaccí d'Oxford i AstraZeneca abans de les eleccions, que se celebren el mes de novembre.

L'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA) americana podria atorgar una "autorització d'ús d'emergència" a l'octubre a aquest possible vaccí, encara que AstraZeneca ha negat aquesta possibilitat, ja que no preveu completar els assajos fins a final d'any.

Al mercat de matèries primeres, el petroli avança gràcies al més que possible acord entre Rússia i l'OPEP per a prorrogar les retallades de producció.

Segons un recent informe de l'OPEP+, conformada pels països que integren l'organització i els seus aliats, com la mateixa Rússia, tots ells hauran de reduir encara més la producció diària de barrils durant els dos mesos vinents per intentar compensar l'excés productiu que ha tingut lloc entre maig i juliol.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex guanya també terreny amb Grifols, Repsol i Santander entre els més destacats. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat en verd a l'espera de noves notícies sobre la pandèmia i la guerra comercial.

Noticias relacionadas

contador