wall street portada bandera bolsamania
38.503,69
  • -
  • -

Wall Street registra pujades moderades i marca nous màxims anuals. El mercat reacciona així a l'espera de nous resultats empresarials i un discurs de Donald Trump sobre l'Estat de la Unió, que estarà especialment sota la lupa dels inversors. El Nasdaq ha rebotat gairebé un 19% des que va marcar mínims anuals el 2018 durant la jornada del passat 24 de desembre.

Al capítol empresarial, Disney, Electronic Arts i Snap estan entre les companyies que publicaran aquest dimarts els seus resultats després del tancament de mercat.

I tot, després que Google (Alphabet) batés expectatives amb els seus guanys dilluns després del toc de campana. Malgrat això, la tecnològica cau un 1% davant la caiguda dels ingressos publicitaris i l'augment dels seus costos.

En positiu, les accions de Ralph Lauren es disparen després que la companyia tèxtil hagi abandonat les pèrdues durant el seu tercer trimestre fiscal.

En altres notícies corporatives, General Motors ha anunciat l'acomiadament de 4.000 treballadors en una nova ronda de reestructuració. L'ajust suposa acomiadar el 15% de la seva plantilla.

DISCURS SOBRE L'ESTAT DE LA UNIÓ

Per la seva banda, el president dels EUA Donald Trump es dirigirà al Congrés amb el seu discurs de l'Estat de la Unió. Un dels temes que més interès atreu és la possibilitat que Donald Trump declara l'estat d'emergència nacional a la frontera sud, amb l'objectiu d'aconseguir el finançament que li nega el Congrés per construir el polèmic mur amb Mèxic.

En relació a aquest assumpte, Trump ha d'acordar amb els demòcrates el finançament del govern, ja que l'extensió temporal pactada acaba el 15 de febrer. El fet que Trump hagi perdut la seva majoria a la Cambra de Representants l'obliga a pactar amb els demòcrates.

L'altre gran assumpte domèstic és l'avanç que ha realitzat l'investigador especial, Robert Mueller, sobre la relació de Trump i el seu entorn amb el govern rus durant la campanya que va portar el president a la Casa Blanca.

Pel que fa a la política internacional, el tema de més candent actualitat és Veneçuela. A causa del gran suport que Washington està donant a l'opositor Juan Guaidó, el president ha assenyalat que els EUA mantenen obertes "totes les opcions" per enderrocar Maduro, fins i tot una intervenció militar.

L'últim gran assumpte a nivell internacional que ocupa a l'Administració Trump és el de les negociacions comercials entre els EUA i la Xina. L'última hora és que Trump i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, estan preparant una trobada per a finals de febrer, amb l'objectiu de segellar l'esperat acord comercial entre les dues nacions.

ECONOMIA, POLÍTICA MONETÀRIA I ALTRES MERCATS

A l'àmbit macro, aquest dimarts s'ha publicat l'índex RedBook de vendes al detall, que va baixar un 2% la setmana passada i ha reduït el seu guany interanual fins al 5,7%. Falten per publicar-se el PMI serveis i l'ISM serveis de gener.

A més, recordem que la setmana passada la Reserva Federal (Fed) va confirmar un important canvi d'enfocament en la seva política monetària, en assenyalar que serà "pacient" amb els tipus d'interès. Els futurs sobre els fons federals anticipen ja que el banc central dels EUA no apujarà els interessos el 2019, i fins i tot atorguen un 8% de possibilitats a una baixada de tipus el desembre.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1%, fins als 53,96 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,11%, fins als 1,1424 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,71%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,53%.

Noticias relacionadas

contador