wall street portada bandera bolsamania
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street puja més del 0,5% i marca nous màxims anuals a l'espera que Donald Trump declari l'estat d'emergència nacional per construir el mur amb Mèxic. Els inversors també esperen algun tipus de comunicat per part de la Xina i els EUA, que culminen aquest divendres una nova ronda de negociacions comercials.

A les 16.00, hora espanyola, Trump es dirigirà a la nació en un discurs en el qual s'espera que declari l'emergència nacional. El seu objectiu? Aconseguir el finançament necessari, uns 6.700 milions de dòlars, per construir 'el seu' mur fronterer amb el país asteca.

A més, el president té previst signar l'acord assolit entre demòcrates i republicans per evitar el tancament del govern.

Respecte a la guerra comercial, destaca la reunió del president xinès, Xi Jinping, amb els representants nord-americans (Robert Lightizer i Steven Mnuchin).

S'espera que les dues parts publiquin algun tipus de comunicat conjunt en què recullin l'avanç de les negociacions, tot i que encara no s'anticipa un acord definitiu entre les dues potències.

A nivell macro, aquest dijous es van publicar les dades de vendes al detall, que van baixar un 1,2% el desembre, en la seva major caiguda des de setembre de 2009.

I aquest divendres s'ha conegut l'índex manufacturer Empire State de febrer, que ha pujat fins a 8,8 des de 3,9 i ha superat la previsió de 7,0. En negatiu, la producció industrial de gener ha baixat un 0,6%, enfront de la pujada prevista del 0,1%. Finalment, també es publicarà l'índex de sentiment del consumidor de la Universitat de Michigan.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

El Dow Jones s'ha revalorat un 18% des dels mínims del passat 26 de desembre i ha recuperat la seva mitjana mòbil de 200 sessions. César Nuez, analista de Bolsamanía, anticipa un nou tram alcista fins a 26.000 punts (l'índex cotitza ara gairebé als 25.700 sencers).

"Si aconseguís superar aquests preus tot ens mostraria una tornada als màxims històrics que va dibuixar a finals del passat any als 26.951 punts. No observarem ni el més mínim senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre dels mínims de divendres passat que presenta als 24.883 punts", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,8%, fins als 55,39 dòlars, i prossegueix amb els forts guanys acumulats durant els últims dies. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,22%, fins als 1,1273 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,67%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,51%.

Noticias relacionadas

contador