wall street ouvre en baisse 20210401191751

Wall Street es gira al verd després d'unes peticions setmanals d'atur millor del que s'esperava, caient fins a les 440.000 a la setmana del 15 de maig. Els principals índexs novaiorquesos han tornat als guanys després de tres jornades consecutives en vermell, però segueixen amb la mirada posada, un cop més, al bitcoin. La reina de les criptodivisas manté els 40.000 dòlars després del seu particular 'dimecres negre' i mentre veu patir les 'altcoins'.

  • 38.085,80
  • -

Parlant d'altres caigudes, les accions de Cisco es deixen un 3% després de publicar uns resultats trimestrals més fluixos del que s'esperava.

En la banda oposada es troba Virgin Galactic. Les seves accions s'enlairen més d'un 20% després que hagi posat data a la seva pròxima prova de vol espacial. Tindrà lloc el dissabte 22 de maig.

Encara que sens dubte la dada del dia són les peticions d'atur setmanals. El nou mínim de la pandèmia mostra que l'economia nord-americana continua donant senyals de fortalesa.

"La disminució de les sol·licituds d'atur estén la ràpida tendència a la baixa des de mitjans de febrer, aproximadament un mes després que els casos de Covid comencessin a desplomar-se, la qual cosa indica que la reobertura no estaria molt lluny", expliquen els experts de Pantheon Macroeconomics.

El mercat seguirà digerint les actes de la Fed d'abril, que es van publicar aquest dimecres i anticipen que els membres del banc central dels EUA estan disposats a reduir la compra de bons "durant les pròximes reunions".

"Diversos participants van suggerir que si l'economia continuava avançant ràpidament cap als objectius del Comitè, podria ser apropiat en algun moment de les properes reunions començar a discutir un pla per ajustar el ritme de les compres d'actius", segons les actes de la reunió de l' passat 28 d'abril.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'IBEX estén les seves caigudes de la passada jornada mentre les criptos segueixen llepant-se les ferides. Finalment, a Àsia les borses han tancat amb signe mixt davant la pujada de les exportacions nipones i després que la Xina mantingués sense canvis els seus tipus.

Noticias relacionadas

contador