ep el fundador y consejero delegado de amazon jeff bezos
Andrej Sokolow/dpa - Archivo
38.085,80
  • -
  • -

Wall Street es desperta amb compres moderades després de les lleugeres caigudes que va registrar aquest dilluns la Borsa de Nova York. Els inversors segueixen pendents de la inflació, el 'tema estrella' que preocupa el mercat en aquests moments, i que està sent utilitzat com l''excusa fonamental' de moltes 'mans fortes' per recollir beneficis després d'una pujada anual superior al 10% per la renda variable nord-americana.

No obstant això, segons publica FundNews, els analistes de JP Morgan consideren que la consolidació actual no durarà -durará potser entre 1 i 3 mesos-, i al final serà "un gran punt d'entrada per al pròxim tram alcista", que esperen al quart trimestre del l'any.

Per Bankinter, "la clau de volta ara és com sortirà la inflació nord-americana fins a juliol/agost. Però no la inflació aïlladament, sinó en combinació sobretot amb l'ocupació. Perquè si aquest millorés molt ràpidament (a l'abril no va ser així, sinó que va decebre) llavors la Fed sí que podria estar en un compromís i veure forçada a canviar la seva estratègia".

En aquest escenari, les dades més importants per als inversors durant les properes sessions seran les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (dimecres), que podrien donar algunes pistes addicional de la seva perspectiva sobre la inflació.

Dijous es publicaran les peticions setmanals d'atur i l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia, mentre els indicadors PMI d'activitat econòmica a l'Eurozona i als Estats Units (preliminars del mes de maig) es coneixeran divendres. Aquest dimarts, es publicaran els inicis d'habitatges i els permisos de construcció d'abril.

A nivell empresarial, l'inversor Michael Burry ha revelat que manté una posició baixista contra Tesla valorada en 530 milions de dòlars.

A més, Amazon es troba en converses per comprar MGM, l'estudi cinematogràfic darrere de la saga de James Bond, per uns 9.000 milions de dòlars.

Sobre la temporada de resultats del primer trimestre, que està arribant al seu final, el 86% de les empreses de l'S&P 500 ha superat previsions de consens amb els seus beneficis, el major percentatge des de 2008. Walmart, Home Depot i Macy's publicaran les seves xifres a al llarg de la jornada.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,1%, fins als 65,45 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,02% i es canvia a 1,2143 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,62% i l'unça d'or puja un 0,8%, fins als 1.853 dòlars. Finalment, el bitcoin cau un 1%, fins als 45.050 dòlars.

contador