wall-street-cloture-en-baisse

Wall Street puja, però amb timidesa. La borsa estatunidenca inicia la setmana amb pujades (d'entre el 0,3% i el 0,6% en els seus principals índexs), amb l'esperança dels nous estímuls pesant més en l'ànim inversor que l'augment dels rebrots per coronavirus al país.

  • 38.884,26
  • -

El secretari del Tresor, Steven Mnuchin, continua mantenint obertes les negociacions amb Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants. S'espera que tots dos reprenguin les discussions aquest dilluns després que dissabte passat Pelosi llancés un ultimàtum a l'Administració Trump.

La Xina també està donant alegries als mercats. El gegant asiàtic ha registrat un creixement del PIB del 4,9% en el tercer trimestre de l'any, xifra que malgrat estar lleument per sota de les expectatives, s'està recolzant en què les vendes minoristes sí que han estat millor del que s'esperava per a donar als inversors una altra raó per a creure en la recuperació.

En matèria sanitària, els contagis per coronavirus han depassat els 40 milions a tot el món aquest dilluns. Als EUA, el nombre de nous positius ha crescut un 5% o més a 38 estats. Malgrat això, estrategs com els de Jefferies continuen veient el got mig ple: "Les eleccions estan cada vegada més a prop i els estímuls fiscals són un catalitzador a curt termini".

Malgrat tot, no descarten que "poden passar moltes coses durant les pròximes setmanes i el front sanitari davant el virus continua sent rellevant a llarg termini".

En matèria empresarial, s'espera que IBM publiqui els seus resultats trimestrals aquest dilluns després del tancament del mercat. A més, Jerome Powell oferirà un discurs davant l'FMI (Fons Monetari Internacional). A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex es manté en verd gràcies a Inditex i amb PharmaMar com a 'fanalet vermell'. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat amb signe mixt.

Noticias relacionadas

contador