• Després de tancar un 2016 molt positiu, el Dow Jones s'apropa als 20.000 punts
  • El preu del petroli repunta un 2% i segueix amb la seva escalada

Compres destacades en la primera sessió borsària de l'any a Wall Street, després que la borsa novaiorquesa tanqués les seves portes aquest dilluns per festiu.

  • 39.806,77
  • -
  • 18.674,19
  • 0,69%
  • 5.737,19
  • -

Després de la indecisió de les últimes sessions de 2016, que no obstant això ha estat un bon any per a la renda variable americana, sembla que els inversors es mostren disposats de nou a entrar al mercat. El preu del petroli repunta més del 2% i prossegueix la seva escalada, mentre la borsa de Londres ha marcat nous màxims històrics aquest dimarts.

La divergència entre les decisions dels bancs centrals és, en línies generals, el principal risc per als mercats financers en 2017, seguit d'a prop per la baixa inflació, l'arribada a la Casa Blanca de Donald Trump i la potencial desacceleració d'Europa davant el Brexit. Així consta en l'última enquesta d'inversors elaborada per JP Morgan Banca Privada.

Al mercat de divises, l'euro cau amb força un 0,6%, fins a 1,0395 dòlars, i s'acosta al mínim anual del passat 20 de desembre, en 1,0353 dòlars. A més, el preu del bo americà a 10 anys cau un 0,4%, mentre la seva rendibilitat repunta fins al 2,5%, prop dels màxims de l'any passat, marcats el passat 15 de desembre en el 2,64%.

En l'actualitat empresarial, Kathy Chen, directora de Twitter a la Xina des del passat mes d'abril, ha anunciat la seva marxa de la companyia, sumant-se així a la recent ona de canvis en diferents llocs executius en la multinacional de l'ocell blau.

A més, Donald Trump ha tornat a carregar contra General Motors per produir fora d'Estats Units. El president electe, que prendrà possessió del seu càrrec el 20 de gener, ha dit que "General Motors està enviant el model mexicà de Chevy Cruze als concessionaris d'automòbils dels Estats Units, a través de la frontera i sense impostos. Fabriqueu a Estats Units o pagueu 'el gran impost' de la frontera", ha dit en Twitter.

A nivell econòmic, falten per publicar-se referències del sector manufacturer als EUA, el PMI de Markit de desembre i el ISM del mateix mes. Aquesta matinada, s'ha publicat que el PMI manufacturer Caixin de la Xina va pujar el mes passat fins a 51,9 des de 50,9, per sobre del 50,7 previst.

Noticias relacionadas

contador