ep el ceo de facebook mark zuckerberg participa en una charla durante la munich security conference
MSC

Wall Street es desperta amb una nova jornada amb caigudes després de les vendes de dilluns, que van ser especialment destacades al sector tecnològic. El Nasdaq va caure amb força un 2,5%, mentre el Dow Jones amb prou feines va cedir un 0,1%; i aquest dilluns els futurs anticipen una tendència similar, amb caigudes del 0,8% per al Dow i del 2% per al Nasdaq.

  • 38.387,03
  • -

Així, es confirma de nou la rotació d'actius de les 'mans fortes' del mercat cap a les accions més cícliques, que aprofitaran millor la recuperació econòmica global després de la pandèmia, en detriment de les accions de creixement, més associades a la tecnologia.

Bolsamanía ja va publicar fa uns dies que els grans fons de cobertura estaven venent accions del sector tecnològic al seu major ritme des de 2009, cosa que explica la correcció de les grans companyies com Apple, Facebook, Amazon, Microsoft i Tesla, les favorites d'aquests fons durant els últims anys.

Un altre dels aspectes que està danyant el sector són els problemes de subministrament a la indústria dels semiconductors, que estan afectant molts sectors productius.

"Probablement això es posarà pitjor abans de millorar, fa molt de temps que posa en marxa tota aquesta capacitat", ha alertat Stacy Rasgón, que cobreix la indústria de xips per a Sanford C. Bernstein. Segons el seu informe, "milions" de vendes de cotxes es perdran aquest any per culpa d'aquesta crisi.

Un altre factor negatiu per a la tecnologia és un informe de Goldman Sachs, que ha destacat els riscos reguladors com la major amenaça per a les grans tecnològiques.

Entre les principals referències de la jornada, diversos membres de la Reserva Federal (Fed), incloent-hi la governadora Lael Brainard i el president de la Fed de Nova York, John Williams, realitzaran intervencions públiques.

A l'agenda econòmica, no estan previstos dades econòmiques destacades, a l'espera de l'IPC d'abril als EUA (dimecres), les dades setmanals d'atur (dijous) i les vendes al detall (divendres). Els analistes ja anticipen un repunt interanual en l'IPC general fins al 3,6% per l'efecte base enfront del mateix mes del 2020, mentre l'IPC subjacent, que exclou aliments i energia, pujarà fins al 2,3%.

Caldrà veure quina és la reacció dels inversors a aquesta dada, encara que els analistes de Renta 4 afirmen que "la inflació continuarà repuntant a curt termini, però sense pressions estructurals a mitjà termini".

Per anàlisi tècnica, "a molt curt termini, el Nasdaq 100 ens ha dibuixat una petita volta en 'illa' baixista, que va ser el principal responsable de les fortes caigudes d'aquest dilluns a l'altre costat de l'Atlàntic", explica JM. Rodríguez, analista de Bolsamania. Encara que "a dia d'avui la correcció encaixa absolutament dins dels paràmetres normals", afegeix.

En aquest sentit, el petroli West Texas puja un 0,5%, fins als 65,20 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,02% i es canvia a 1,2161 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,58% i l'unça d'or repunta un 0,3%, fins als 1.837 dòlars. Finalment, el bitcoin puja un 1%, fins als 58.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador