new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street inicia la setmana amb vendes després de les fortes pèrdues de la setmana passada, properes al 5% per a l'S&P 500, provocades per una mala dada d'inflació als EUA, que va anticipar una Reserva Federal (Fed) més agressiva a la seva política monetària durant més temps.

  • 37.986,40
  • -

Precisament el banc central nord-americà serà el gran protagonista de la setmana, perquè després de la reunió de dimecres té previst elevar els interessos en 75 punts bàsics, fins al 3,25% (no es descarta fins i tot una pujada de l'1%). Els experts de Pimco han assenyalat que “els 75 punts bàsics són els nous 25”.

"Davant els excessos d'inflació continus i massius, els bancs centrals se centren intensament a mantenir ancorades les expectatives d'inflació a llarg termini", han afirmat des de la gestora de bons.

Els inversors estan descomptant menys creixement (fins i tot una recessió al proper any) i menors beneficis empresarials, cosa que eleva la rendibilitat dels bons i afecta les valoracions borsàries.

Amb la guerra a Ucraïna sense aspectes de solucionar-se a curt termini, i la persistència de la inflació a l'economia nord-americana, les mans fortes anticipen uns mesos complicats per a la renda variable.

GOLDMAN SACHS PREVEU CAIGUDES ADDICIONALS

És el cas dels analistes de Goldman Sachs, que esperen una caiguda del 30% per a les borses mundials des dels seus màxims històrics.

"Els bancs centrals s'han tornat més agressius, una vegada més, tant als Estats Units com a Europa. Per tant, creiem que encara hi ha un camí (a la baixa) per recórrer per descomptar taxes d'interès més elevades", ha explicat Peter Oppenheimer, el seu estrateg en cap.

GS Research ara espera que la taxa de fons federals augmenti el 4%-4,25% per a cap d'any (en comparació amb el 3,75%-4% previst anteriorment).

Si es compleix la previsió del banc i l'S&P 500 cau un 30% des del màxim històric de principis (4.818 punts), el principal indicador mundial farà sòl a nivells de 3.373 punts, per sota del mínim anual de l'índex, situat als 3.636 punts i registrat al mes de juny.

GEOPOLÍTICA I ALTRES MERCATS

A l'escena geopolítica, Joe Biden ha reiterat que les forces nord-americanes defensarien Taiwan en cas d'invasió xinesa. Sobre la guerra a Ucraïna, les forces ucraïneses continuen intentant recuperar terreny en la seva contraofensiva, mentre els experts temen que la resposta de Vladimir Putin sigui utilitzar armes químiques o armes nuclears per aturar-ne l'avenç.

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 torna a moure's al voltant del suport dels 3.866 punts, preus on es va subjectar fa tan sols unes sessions. "A les properes jornades és molt important que no abandoni aquest nivell de preus, ja que ens faria pensar en una extensió de les caigudes fins al nivell dels 3.636 punts, mínims anuals.

La figura de dimarts és dolenta, molt dolenta. Això ens fa extremar la prudència a curt termini, ja que per confirmar una figura que ens faci pensar en una recuperació hauríem d'esperar a un tancament per sobre dels màxims de dilluns que presenta als 4.119 punts. Això anul·laria la mala figura de dimarts que per ara condiciona el seu aspecte tècnic”, explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,1% (83,95 dòlars) i el cru Brent cedeix un 1% (90,34 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,3% (0,9978 dòlars). A més, l'unça d'or baixa un 0,6% (1.672 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 3,448%. Finalment, el bitcoin cau un 6% (18.425 dòlars).

Noticias relacionadas

contador