usa biden critique les republicains pro trump prone un vote democrate aux midterms

Aquest dilluns es parla del nou focus de tensió geopolítica després que el president dels Estats Units, Joe Biden, digués en una entrevista emesa aquest diumenge per CBS que les forces nord-americanes defensarien Taiwan en cas d'invasió xinesa.

Preguntat en una entrevista al programa 60 Minutes de la CBS sobre si les forces nord-americanes defensarien l'illa reclamada per la Xina, va respondre: "Sí, si, de fet, hi hagués un atac sense precedents".

Quan l'entrevistador li va demanar que aclarís si volia dir que, a diferència del que havia passat a Ucraïna, les forces nord-americanes, homes i dones, defensarien Taiwan en cas d'una invasió xinesa, Biden va respondre: "Sí".

La Casa Blanca ha intentat 'treure ferro' a aquestes paraules de Biden i ha dit que la política dels EUA cap a Taiwan no ha canviat. "El president havia dit això abans, fins i tot a Tòquio a principis d'aquest any. També va deixar clar llavors que la nostra política cap a Taiwan no ha canviat. Això continua sent cert", ha dit un portaveu.

L'entrevista de la CBS es va fer la setmana passada. Actualment, Joe Biden es troba al Regne Unit, on assistirà aquest dilluns al funeral de la Reina Isabel II.

contador