goldman-sachs

Wall Street obre la sessió amb guanys del 2% després de les fortes pujades de dilluns, que van donar continuació a la recuperació del mercat nord-americà que es va iniciar dijous passat, quan l'S&P 500 va rebotar després de desplomar-se breument per sota dels 3.500 punts.

  • 39.503,17
  • -

Els inversors estan centrant el focus en la temporada de resultats, que ha començat de manera positiva amb les xifres dels grans bancs i que tindrà un nou capítol aquest dimarts amb les xifres de Goldman Sachs.

El banc nord-americà puja més d'un 3% a la borsa després de superar els pronòstics amb les seves xifres, malgrat que ha guanyat un 43% menys durant el trimestre, fins als 3.609 milions de dòlars.

A més, el seu president i conseller delegat, David Solomon, ha reconegut que l'actual moment convida a "ser cautelós" i ha advertit que hi ha una "bona possibilitat" que es produeixi una recessió als Estats Units.

Avui també hi haurà altres empreses protagonistes, com Johnson & Johnson i United Airlines. A més, després del tancament de mercat Netflix es confessarà davant del mercat.

REBOT A CURT TERMINI

"Si bé, no descartem la possibilitat que aquest nou repunt tingui continuïtat, almenys a molt curt termini, no és més que un altre rebot dels que solen tenir lloc als mercats baixistes", argumenten els experts de Link Securities.

"La major o menor intensitat del rebot dependrà, en gran mesura, dels resultats que vagin publicant les companyies cotitzades durant els propers dies i de com d''optimistes' es mostrin els seus gestors sobre els seus negocis durant els pròxims trimestres", afegeixen.

En altres notícies empresarials destacades, Credit Suisse estudia la venda del negoci de gestió d'actius als EUA i Microsoft ha confirmat que reduirà la plantilla a causa de la desacceleració econòmica.

A nivell econòmic, aquest dimarts es publicarà la producció industrial del setembre, que ha augmentat un 0,4% des del -0,1% anterior, i ha millorat les expectatives del mercat (+0,1%); dimecres el Llibre Beix de la Reserva Federal i dijous les xifres d'atur setmanal. A més, divendres parlaran diversos membres de la Fed.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

"L'S&P 500 va realitzar una envolupant alcista dijous de la setmana passada en tancar per sobre dels màxims de les tres últimes sessions. A curt termini és molt probable que durant les properes jornades vegem l'anul·lació del buit alcista que va deixar als 3.744 punts. Això seria un senyal de fortalesa, si bé, el nivell clau es troba als 3.806 punts, màximsdes del començament d'octubre”, afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

A altres mercats, el petroli West Texas cedeix un 0,4% (85,13 dòlars) i el cru Brent baixa un 0,3% (91,28 dòlars). Joe Biden planeja alliberar fins a 15 milions de barrils de petroli per frenar la pujada dels preus, en un intent per contrarestar la retallada de producció de l'OPEP+.

Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,1% (0,9846 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,04%. A més, l'unça d'or cau un 0,4% (1.657 dòlars) i el bitcoin baixa un 0,2% (19.486 dòlars).

Noticias relacionadas

contador