trader-riendose-parque-wall-street

Wall Street cau lleugerament després del tancament mixt de dilluns. Els inversors vigilen l'evolució de la variant delta del coronavirus mentre esperen les dades d'ocupació que es publicaran durant els propers dies, i que són claus per a la política monetària de la Reserva Federal (Fed).

  • 38.239,66
  • -

A més, el Congrés continua negociant l'aprovació d'un pla d'infraestructures promogut per l'Administració Biden, i que està valorat en uns 550.000 milions de dòlars. L'objectiu dels congressistes és aprovar la nova legislació durant aquesta setmana, abans de les vacances d'agost.

"Serà molt rellevant l'informe oficial d'ocupació de juliol als EUA, ja que constitueix la variable clau en la funció de reacció de la Fed per a la normalització de les seves estímuls", assenyalen els analistes de Renta 4.

"El consens espera una creació neta de 926.000 llocs de treball (enfront dels 850.000 al juny), per baixar la taxa d'atur fins al 5,7% (5,9% anterior), xifres que considerem necessàries durant diversos mesos abans de veure començar el tapering (retirada d'estímuls)", afegeixen.

A nivell estratègic, els analistes de JP Morgan mantenen la seva visió positiva sobre la renda variable tot i la preocupació sobre la pandèmia de la Covid-19. Actualment, les seves apostes preferides són els sectors d'Energia i Mineria, que "s'han endarrerit significativament durant els últims mesos", per la qual cosa han elevat els dos sectors a sobreponderar.

Sobre la política monetària de la Fed, esperen que el banc central nord-americà comenci a disminuir les seves compres d'actius, valorades en 120.000 milions de dòlars mensuals, "a principis de 2022". Encara afegeixen que l'organisme no serà massa agressiu en la retirada d'estímuls, perquè consideren "probable que la pressió sobre la inflació sigui temporal".

En aquest sentit, el governador de banc central, Christopher Waller, ha dit que aviat podria donar suport a un anunci sobre la reducció de les compres de bons si els propers dos informes mensuals d'ocupació mostren són positius. "Crec que podria estar a punt per fer-ne un anunci al setembre", ha assenyalat Waller a CNBC.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, la temporada de resultats està arribant al final. Fins al moment, el 88% de les companyies de l'S&P 500 ha superat les previsions de consens amb els seus resultats del segon trimestre, cosa que segueix donant suport a les valoracions borsàries.

Precisament, una de les companyies que ha rendit comptes aquest dimarts ha estat BP, que es dispara en borsa per sobre del 4% després d'obtenir uns beneficis atribuïts de 7.783 milions de dòlars durant la primera meitat de l'any, enfront de les pèrdues atribuïdes de 21.213 milions de dòlars durant el mateix període de l'any anterior.

Fora de el capítol de resultats, Tencent s'enfonsa un 5% després d'enfonsar a Hong Kong després que el govern de la Xina hagi qualificat el joc en línia d'"opi".

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 2,40%, fins als 69,55 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,05% i es canvia a 1,1873 dòlars. I l'unça d'or cau un 0,36%, fins als 1.815 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,74%. Finalment, el bitcoin baixa un 2,44%, fins als 38.399 dòlars.

Noticias relacionadas

contador