nyse dl us wall street stocks shares ny n y  new york
Rolf Kleef Flickr (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street cau aquest dimarts per la incertesa sobre òmicron, la nova variant de la Covid-19. Els índexs novaiorquesos van rebotar amb força aquest dilluns després dels importants descensos de divendres, però els inversors tornen a vendre davant els comentaris del conseller delegat de Moderna, que ha reconegut la menor eficàcia de les vacunes davant aquesta nova soca. El Dow Jones és el més perjudicat, en aquests moments, mentre que el Nasdaq és el que menys retrocedeix.

  • 37.986,40
  • -

Els seus comentaris no han agradat gens al mercat, perquè augmenten el temor dels inversors que òmicron redueixi el creixement econòmic i provoqui nous problemes a les cadenes de subministrament. Tot això en un moment en què els bancs centrals estan començant a reduir el suport monetari, a causa de l'elevada inflació.

Tot i això, cal precisar que la renda variable nord-americana ha tingut una correcció molt menor que la registrada per les borses europees. "Aquest fet i la debilitat de l'euro davant el dòlar evidencia que els inversors estan més preocupats pel futur immediat de l'economia europea que pel de la nord-americana", expliquen els analistes de Link Securities.

"No serà fins d'aquí a unes setmanes quan es coneixerà el veritable risc que representa la nova variant. Fins aleshores, esperem que la volatilitat a les borses sigui molt elevada i que assistim a moments puntuals de molta tensió", afegeixen aquests experts.

De moment, el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, ha destacat el risc que representa òmicron i el seu impacte potencial en el creixement econòmic i la inflació. Tot i que el president dels EUA, Joe Biden, ha assenyalat que no contemplen nous confinaments per aquesta variant.

"No descartem que, si l'impacte d'òmicron a l'economia mundial acaba sent rellevant, els bancs centrals es vegin forçats a modificar les seves estratègies actuals de retirada d'estímuls. No obstant, pensem que encara és molt aviat perquè això passi", afegeixen des de Link.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Per sectors, els més afectats són els relacionats amb el Turisme, els Viatges i el cicle econòmic, així com les petrolieres, a causa de la caiguda del cru. El barril West Texas cau gairebé un 4%, i se situa per sota dels 68 dòlars, estenent la forta correcció que es va iniciar divendres passat.

Per contra, la tecnologia continua sent considerada un 'actiu refugi' dins de la renda variable, per la menor exposició a l'impacte negatiu del virus.

No és així en valors com Twitter, que amb la notícia de la sortida de Jack Dorsey de la companyia, les seves accions cauen lleugerament. Tot això després de la jornada volàtil que va viure aquest dilluns, amb alces de l'11% a l'obertura, però tancant a la baixa.

Meta, matriu de Facebook, cau un 1% després que el regulador del Regne Unit hagi conclòs que ha de vendre la plataforma de compartir GIFs Giphy.

A més, l'euro s'aprecia un 0,69% i canvia a 1,1369 dòlars. I l'unça d'or puja un 0,69%, fins als 1.797 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins a l'1,436%. Finalment, el bitcoin avança un 0,03%, fins als 58.134 dòlars.

Noticias relacionadas

contador