jerome powell 20210823010020

El president de la Reserva Federal, Jerome Powell, afirmarà, durant la compareixença davant el Comitè Bancari del Senat dels EUA, que la variant òmicron de la Covid-19 i el recent augment dels casos de coronavirus suposen una amenaça per a l'economia nord-americana i compliquen un panorama d'inflació ja incert.

"El recent augment dels casos de Covid-19 i l'aparició de la variant òmicron suposen riscos a la baixa per a l'ocupació i l'activitat econòmica i un augment de la incertesa per a la inflació", afirma Powell en les declaracions que té previst fer davant els legisladors del Senat dimarts i que ja s'han publicat per part de la Fed. "Una major preocupació pel virus podria reduir la disposició de la gent a treballar presencialment, cosa que alentiria el progrés al mercat laboral i intensificaria les interrupcions en la cadena de subministrament".

La secretària del Tresor, Janet Yellen, s'unirà a Powell dimarts durant la compareixença davant el Comitè Bancari del Senat. El cap de la Fed i la secretària del Tresor han d'informar el Congrés cada trimestre natural com a part de la legislació d'alleujament econòmic del març del 2020 que va ampliar els programes de préstecs d'emergència del banc central.

El cap de la Fed també oferirà comentaris directes sobre la inflació, dient que és un repte pronosticar la persistència i l'impacte de les limitacions de l'oferta, però ara sembla que "els factors que empenyen la inflació a l'alça persistiran fins a ben entrat el proper any".

Ha assenyalat que molts pronosticadors, incloent-hi alguns de la Fed, preveuen que la inflació es reduirà "significativament" durant el proper any, a mesura que les cadenes de subministrament voluminoses superin el refredament de la demanda de béns.

Noticias relacionadas

contador