wall-street-termine-en-hausse 20200101105324
39.936,81
  • -
  • -

Wall Street registra signe mixt mentre els inversors miren amb cautela i cert recel l'Orient Mitjà. Les tensions geopolítiques entre l'Iran i els EUA estan afectant el rumb dels mercats durant els primers dies de 2020, a causa que s'anticipen més turbulències a la regió durant els propers mesos. No obstant això, la Borsa de Nova York va ser capaç de tancar en positiu aquest dilluns després d'una obertura a la baixa.

El sector tecnològic que va ajudar als mercats a sobreposar-se a l'estira i arronsa entre l'Iran i els EUA aquest dimarts també lidera els guanys. Els analistes descompten que segueix comptant amb les millors previsions de creixement per als propers anys.

En aquest sentit, les companyies més punteres estan presentant les seves últimes novetats a la fira CES (Consumer Electronic Show) de Las Vegas, que se celebra a primers d'any.

Més de 4.500 empreses participen en el CES i presenten productes de 36 categories diferents com televisors, telèfons i dispositius intel·ligents per a les llars. Durant la jornada, fabricants de xips com Micron Technology o Microchip Technology pugen més de el 6%.

D'altra banda, la petroliera Apache es dispara un 25% a l'S&P 500 després d'anunciar un important descobriment de petroli i gas a Surinam al costat del grup francès Total.

ECONOMIA: DADES DE SERVEIS I MERCAT LABORAL

A l'escena econòmica, s'ha publicat una de les dades més rellevants de la jornada i de la setmana. Es tracta de l'ISM serveis de desembre, que indica l'evolució del sector econòmic més important dels EUA. El consens esperava un repunt fins a 54,5 des de 53,9 però la pujada fins a 55,0 ha superat els pronòstics.

L'evolució del sector serveis és molt rellevant després que l'ISM manufacturer de desembre marqués mínims de l'última dècada la setmana passada a causa de la guerra comercial entre la Xina i els EUA. El mercat preveu que la fortalesa del consum segueixi impulsant els serveis, el pulmó del PIB nord-americà, com ha confimat l'última dada publicada.

Els analistes de Berenberg afirmen que "el sector no manufacturer, que representa la major part de l'activitat econòmica dels EUA, va augmentar a un ritme més ràpid al desembre i va compensar la menor activitat manufacturera".

Durant els propers dies, es publicaran dades rellevants del mercat laboral nord-americà. Dimecres, coneixerem l'indicador ADP d'ocupació privada, per la qual cosa s'espera la creació de 160.000 llocs de treball. I divendres, per l'informe d'ocupació del govern, la previsió és que la taxa d'atur es mantingui al 3,5% i que es creïn uns 165.000 llocs de treball.

A altres mercats, el petroli West Texas cau un 1%, fins als 62,70 dòlars, després de repuntar durant les últimes jornades per les tensions geopolítiques. En aquest sentit, l'unça d'or, considerat l'actiu refugi per excel·lència, puja un 0,1%, fins als 1.570 dòlars, i cotitza en màxims dels últims set anys. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,38%, fins als 1,1150 dòlars.

Noticias relacionadas

contador