petroleo portada maquinas atardecer

El petroli corregeix aquest dimarts després del seu recent ral·li. Els preus de l'or negre se segueixen movent al so de la tensió geopolítica a l'Orient Mitjà. Els analistes assenyalen que l'esquist cedeix menys terreny davant la no escalada de l'estira i arronsa entre els EUA i l'Iran.

El barril de West Texas, referència als EUA, es deixa un 0,6% fins als 62,8 dòlars. Al seu torn, el de Brent, referència a Europa, cau un 0,7% fins als 68,4 dòlars per barril.

Els preus de l'or negre han arribat a deixar un 1,5% després del seu ral·li de les dues sessions anteriors que el van pujar per sobre dels 70 dòlars, màxims de setembre per al Brent i d'abril per al West Texas. "El mercat està clarament preocupat per una potencial disrupció de l'oferta, però no hi ha res clar", asseveren els experts del National Australia Bank.

"L'inversor sembla estar recalibrant durant les últimes 24 hores els riscos i les alternatives que presenten l'actual escenari del cru", postil·len. El conflicte entre l'Iran i els EUA és tan rellevant per al petroli perquè a prop del 20% de les seves exportacions passen per l'estret de l'Orient Mitjà, fronterer amb aquest país.

Des d'Eurasia Group, una consultora, treuen ferro al conflicte i creuen que no afectarà massa a l'or negre sinó que els EUA se centrarà en objectius més militars que energètics de país de l'Orient Mitjà. Al seu torn, els preus del cru segueixen estant sostinguts per l'extensió de la retallada posada sobre la taula per l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) després de la seva cimera celebrada a finals de 2019.

Noticias relacionadas

contador