wall-street-cloture-en-baisse

Wall Street es pren un respir. Els principals índexs de la Borsa de Nova York cotitzen mixtos aquest divendres, després que el Nasdaq i l'S&P 500 tanquessin aquest dijous marcant nous màxims històrics.

  • 38.370,30
  • -

El nou paquet d'estímuls fiscals, que Jerome Powell, president de la Fed, ha demanat desesperadament, està a la volta de la cantonada. Serà de 900.000 milions de dòlars, i estarà dividit en dues fases.

En l'àmbit empresarial, els analistes anticipen un gran volum de negociació en els títols de Tesla abans de la seva històrica entrada a l'S&P 500 d'aquest dilluns. Amb una capitalització borsària de més de 600.000 milions de dòlars després d'un ral·li del 700% des del començament de l'any, els d'Elon Musk s'uniran a l'índex com la seva setena companyia més gran.

"Les males notícies (per als mercats) aquesta setmana és que la tercera onada segueix empitjorant-se i el dany econòmic de la pandèmia, també", alerten els experts de Commonwealth Financial Network. "Les bones notícies és que les polítiques estan començant a tenir èxit per contenir el virus", afegeixen.

Precisament aquest divendres s'ha conegut la dada del dèficit per compte corrent del tercer trimestre, que s'amplia a mesura que les importacions es recuperen. En concret, s'ha ampliat 0,1 punts percentuals fins al 3,4% del PIB. "Veiem un lent estrenyiment per davant, però tot i així a una mitjana del 3% del PIB el 2021", comenten els experts d'Oxford Economics. Els corrents internacionals s'han recuperat en general entre juliol i setembre, mentre que el dèficit per compte corrent "es va ampliar encara més fins a aconseguir el seu major nivell des de 2008".

Dies després de recolzar la vacuna de Pfizer i BioNTech, l'FDA han fet el mateix amb la candidata de Moderna, que es començarà a distribuir aquest mateix cap de setmana als EUA.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'IBEX defensa els 8.100 punts durant l'última quàdruple hora bruixa de 2020. Finalment, a Àsia les borses han tancat amb caigudes liderades pel Nikkei 225 després de l'última decisió del Banc del Japó en matèria de tipus.

Noticias relacionadas

contador