cbwall street1
38.503,69
  • -
  • -

Wall Street es mou clarament a l'alça durant l'última sessió de la setmana, amb els principals índexs nord-americans registrant pujades que se superen el 0,5%. El mercat sembla mostrar-se optimista sobre el resultat de les negociacions comercials entre els EUA i la Xina aquest divendres. L'S&P 500 pot marcar el millor acompliment trimestral en una dècada.

Després de l'obertura del mercat als EUA, l'S &P 500 avança un 0,54%, mentre que el Dow Jones puja un 0,53% i el Nasdaq, un 0,68% en l'última jornada borsària de març. L'S&P 500 podria registrar durant els tres primers mesos de l'any guanys superiors al 12%, cosa que suposaria tancar el seu millor rendiment trimestral en una dècada.

Així, el primer trimestre del 2019 podria concloure en positiu, tot i la tensió dels últims dies a causa de la inversió en la corba de tipus. Això ha generat temors als mercats davant la possibilitat que s'acosti una recessió.

"Quan mires el trimestre complet, el que més destaca és la divergència en la direcció dels mercats de valors a tot el món i la direcció del bo a 10 anys als Estats Units i en altres països", afirma el gerent sènior de cartera en Globalt, Tom Martin.

No obstant això, l'optimisme han ajudat a les converses que aquest dijous i divendres han mantingut representants dels EUA i la Xina amb l'objectiu d'arribar a un acord respecte a la guerra comercial que mantenen els dos països. El secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, ha qualificat la trobada a Pequín com "productiu sopar de treball". Les converses seguiran a Washington la setmana que ve.

Pel que fa a les companyies, Lyft ha sortit aquest divendres a cotitzar valorada en 24.300 milions de dòlars. L'empresa ha tret a borsa 32,5 milions d'accions a 72 dòlars per acció. Es tracta de la primera oferta pública de venda (OPV) d'una empresa emergent de vehicles de transport amb conductor, un fet que aplana el camí per estrenar-se en borsa a altres companyies com Uber. JP Morgan, Credit Suisse i Jefferies són els principals subscriptors de l'oferta.

Al pla macroeconòmic, s'ha conegut que la despesa del consumidor als EUA va caure dues dècimes al mes de gener. A més, s'espera que la dada de vendes d'habitatge nou es recuperi el febrer, fins a pujar un 1,3%.

Noticias relacionadas

contador